Amerikaanse koelkast bromt

Matt2

  • #1
Hoi allen,

Ik heb sinds 3 jaar een amerikaanse koelkast van samsung. Nu bromt deze sinds een tijd. Dit geluid stopt wanneer ik de koelkast deur open. Tevens zie ik ijsvorming op de achterwand. Ik heb hem al een keer laten ontdooien en voorzichtig de achterwand los gehaald. Al het ijs wat daar achter zat heb ik voorzichtig weggehaald en laten ontdooien

Sinds eergister maakt hij dit geluid weer en sinds vannochtend slaat dat bromgeluid aan en uit.

Heeft iemand een idee hoe dit is op te lossen?

Met vriendelijke groet,
 

Service-monteur

  • #2
Wel 24 uren ontdooien ...

anders kan het het ventilatortje zijn
 

Matt2

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Ik heb nogmaals de achterwand los gemaakt en het stekkertje van de ventilator losgemaakt. Daarna heb ik de ventilator losgehaald en zag dat deze inderdaad tegen een bonk ijs aanliep. Deze ijsklomp was zo hard dat ik hem met de fohn heb moeten ontdooien.

Het gebrom is over.
 

Ademar

  • #4
Hallo Matt,

Ik heb ook een dergelijke koelkast (Samsung type 7325). Ik heb dit probleem reeds meerdere malen voorgehad. Ik heb het probleem op dezelfde manier opgelost zoals jij dat gedaan hebt. Ik heb het nu terug voor. Ik moet hem nog laten ontdooien. Toch vraag ik me af hoe dit kan ontstaan. Wordt dergelijk probleem veroorzaakt door geregeld vloeistoffen te koelen in de koelkast? Ik ben wel verbaasd dat dergelijk probleem geregeld voorkomt in een koelkast van dit type (en prijsniveau). Is er bij dergelijke koelkasten geen systeem voorzien om het vocht binnen in de frigo af tevoeren? Dit is misschien een vraag voor onze Service-monteur.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu