Aluminium gasbranders en bakplaat

Gippy

  • #1
Hallo zou iemand weten hoe je aluminium gasbranders en bakplaat schoon zou kunnen krijgen?
Gr Gippy
 

Kowrds

  • #2
Schuren met schuursponsje. of inspuiten met oven reiniger word wel dof.
in azijn weken. veel succes.
 

Barkmakker

  • #3
Een oud trucje van oma als je gasbranders erg lelijk zijn geworden: 10 minuten koken in een pan met een klein beetje soda en een prop aluminiumfolie.
Maar let wel op: dit is eigenlijk een omgekeerde vorm van roesten en kan knalgas produceren, dus het liefste even buiten doen op een kookplaatje. Niet dat oma daar ooit weet van had :mrgreen: .
Google voor een nog extremere variant maar eens op elektrolytisch ontroesten. https://site.flyinghy.nl/page/page/98

Groeten, Mark
 

Gippy

  • #4
He barkmakker dat is wel een idee voor de branders,
Het schuren vind ik zo zonde heb het al eerder bij iets van aliminium gedaan en ik had het idee dat je het aluminium ook wegschuurt(was een friteuse)het water kreeg wel een erg vreemde kleur vandaar.

Kan aluminium eigenlijk tegen ammonia? daar maak ik mijn bbq rooster ook mee schoon en het gaat er dan na een nachtje weken zo af.
Gr Gippy
zal de link ook een bekijken :)
 

Barkmakker

  • #5
Geen idee. Kijk met aluminium wel uit met aggresieve schoonmaakmiddelen, want het verbleekt of slaat wit uit. Probeer ook nooit met heet water te ontvetten, etensresten en vooral rauwe vleesresten bevatten eiwitten die bij een te hoge temperatuur vastslaan (witte smurrie) op het oppervlak, voornamelijk metalen. Op mijn werk (slagerij) gebruiken we altijd een professionele ontvetter, dat werkt ook prima. En RVS schalen laten we als ze erg lelijk zijn geworden een weekendje in een bad koud water met groene biotex weken, knappen ze mooi van op. RVS (bijvoorbeeld de kookplaat of afzuigkap) moet je trouwens na het reinigen ook weer "voeden". Wij gebruiken daarvoor vette lappen / doekjes speciaal voor gebruik bij voedingswaren. De flesjes met vette olie die je wel kunt kopen bij drogist of bouwmarkten zijn hier niet altijd geschikt voor. Komt het niet in contact met voedingswaren dan kun je ook prima teakolie gebruiken. Wel goed met papier uitpoetsen en een dag later weer, door het vet en het statisch worden door het poetsen trekt het wel stof aan.

Succes, Mark
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu