Aluminium carport plaatsen

NAM

  • #1
Ik wil een aluminium boogcarport op de oprit voor mijn garage plaatsen. Afmetingen 5 x 3m (l x b). De 4 staanders hebben een onder een vlakke plaat met 4 gaten van 9 mm. Normaal zouden hiervoor poeren voor geplaatst moeten worden om daarop de palen te bevestigen maar ik zoek naar andere mogelijkheden waarbij ik de huidige bestrating van de oprit niet hoef aan te passen. De bestrating bestaat nl. uit grote natuursteen tegels van 1 x 1m en dikte 3cm. Is het voldoende om in de tegels gaten te boren en met plug en bout de palen te bevestigen? De vraag is of dit voldoende is om mogelijke opwaartse krachten te weerstaan of zijn er andere methoden?
Is het een idee om de tegels te lichten en een metalen vlakke plaat met daarop gelaste draadeinden door de tegels te steken waardoor de krachten op de tegel beter verdeeld worden?
Graag advies.
 

Greenies

  • #2
Die tegels trekt de carport er zo uit.
Daarbij zijn de tegels te dun om een fatsoenlijke grip te krijgen voor een bout of iets dergelijk.

Geeft de fabrikant ook een minimale poer-afmeting op? Lijkt mij dat ze daar wel gegevens van moeten hebben. Ook zal de poer of voldoende draagkrachtige grond (diep genoeg) geplaatst moeten worden om eventuele verzakkingen te voorkomen.

Kan je anders niet een mooi vierkant of rond gat in de tegels (laten) zagen? Waarbinnen je dan de poeren voor de carport aanbrengt. En eventueel de stukjes tegels die er uit komen weer in delen terug brengen rondom de kolommen van de carport.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu