Alternatieve fixeer voor poederende wand?

Elletje

  • #1
Hoi,

Ik heb in mijn huurwoning een wandje met een poederende onderlaag (gips-stuc?). Hier zat een dikke laag verf op, maar die kwam deels los. Ik heb nu de verflaag over de hele muur afgestoken.
Wat nu is overgebleven is dus een poederend wandje, met nogal wat beschadigingen.

Ik wil de beschadigingen gaan repareren/ muur egaliseren met grote gatenvullen van Knauff (die heb ik staan).
Maar dan...
Ik heb gelezen dat je dan de muur moet fixeren, maar ik heb geen zin om alweer 20 euro voor een potje fixeer uit te gaan geven. Ik heb net ook al gewone voorstrijk én een pot voorstrijk voor vochtige muren moeten kopen. Tikt lekker aan zo. Ben maar student.

Het is voor een oude huurwoning, die ik met een niet al te groot budget een beetje op wil knappen... zodat t een paar jaar goed leefbaar is.

Maar ik wil dat poederende muurtje dus gaan schilderen straks. Hoe zorg ik dat de verf een paar jaartjes blijft hangen?

Is er een goedkoop alternatief voor fixeermiddel? Kan het bijvoorbeeld met behanglijm (is maar een idee), en/of met een paar lagen voorstrijk? Verdunde verf? Iets anders?

Ik hoor het graag. Alvast bedankt.
 

Strider

  • #2
Een poederig wandje, is het geen kalkverf wat hierop zit? Pak een spons, en probeer het eraf te wassen. Lukt dit, dan zoveel mogelijk proberen te verwijderen, en hierna een diepgrond op aanbrengen.
 

Elletje

  • #3
@ Strider: Bedankt voor je reactie.

Inmiddels heb ik de wand al schoongemaakt... en was er zelf al achter gekomen dat de poederende laag er inderdaad af te wassen is.
Ga het dus een paar keer met gewone voorstrijk behandelen, en dan toch maar eerst vliesbehang erover. Daarna verven. Anders ben ik nog heel lang bezig om die muur glad te krijgen, is geen beginnen aan.
 

Strider

  • #4
Goed idee, maar ik zou geen voorstrijk nemen, maar diepgrond. Voorstrijk hecht niet goed op een poederende laag, diepgrond is hier beter geschikt voor.
 

Elletje

  • #5
Ok, ehm... heb er inmiddels al een laag voorstrijk op zitten (ook op aanraden van klusjesman die ik sprak). De muur poedert overigens niet/nauwelijks meer... deed ie ook al niet meer toen ik hem had afgewassen.
Misschien is t geen probleem zo. We zullen zien. Als de muur straks helemaal niet meer afgeeft en "solide" aanvoelt, zal t toch wel goed zijn?
 

Strider

  • #6
Je voorstrijk zit er al op, dus daar kun je niets meer aan doen. Maar voorstrijk is niet bedoelt voor een poederende wand, ook voorstrijk hecht daar niet goed op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
2
3
2
14
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu