Alkydverf voor muur fornuis?

Merlijnewh

  • #1
Hallo,

De muur tussen mijn fornuis en afzuigkap is geschilderd met witte latexmuurverf. Dit is met de jaren wat vies geworden en ik krijg het niet goed schoon. Dit oogt heel viezig. Nu wil ik dat stukje muur overschilderen met een glanzende, gladde verf die makkelijk met een vaatdoekje af te nemen is. Bestaat een dergelijke verf? Zoja, hoe heet deze (kan het alkydverf zijn?) en hoe kan ik dit het beste aanbrengen met het mooiste resultaat?

Alvast bedankt!
 

Kortman

  • #2
Opnieuw latexen en aflakken met een watergedragen blanke lak.
Ik hoop dat de viezigheid niet gaat doorbloeden.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
U dient de ondergrond goed te ontvetten.

Daarna kunt u een schrobvaste zijdeglans muurverf aanbrengen. Blanke lak op basis van acrylaatdispersie kan wel, maar is bij deze toepassing niet nodig.
 

EGeen

  • #4
Zijdeglans muurverf of zelfs hoogglanzende muurverf is geschikt voor deze doeleind. Eventueel is het verstandig om deze vlekken eerst te isoleren met een potje isoleer. Een blanke lak (wel acryl!) is een alternatief, maar wellicht beter schoon te maken. De muurverf in een lichte tint houden, donkere muurverven hebben soms het probleem dat het kleurstof gaat verkrijten.

Alkyd (terpentineverf) niet gebruiken omdat u hierdoor 2 verschillende soorten verdunnigen door elkaar heen gaat gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu