Alkydverf voor babykamer - mag dat?

Rea

  • #1
Halo,

Als aanstaande moeder heb ik volgende vraag - ik heb verf bij de bouwmarkt gekocht voor de meubels in de babykamer (bedje, commode etc). Ik heb de kleur gekozen en aan de balie gevraagd welke verf ik beste zou kunnen gebruiken. Ze adviseerde alkydverf. Dus heeft mn vriend eerst grondverd op de basis van alkyd gebruikt en die is nu aan het drogen. Ik vond de geur enorm sterk en ik heb op internet gezocht info over alkydverf. Daar heb ik eigenlijk alleen maar slechte dingen over deze type verf gevonden (niet milieu vriendelijk, dus hoe vriendelijk is het voor ons en de baby).
Dus mijn vragen zijn:
1. Mag je zo'n verf voor babykamer meubels gebruiken?
2. Hoe lang moet het drogen voordat het in gebruik mag?
3. Is het mogelijk om acrylverf te gebruiken over de alkyd grondverf?

Graag jullie antwoord. Hartstikke bedankt.
 

Pepjo

  • #2
Datgene wat eventueel schadelijk is in een verf is het oplosmiddel, de "drager" van de verf.

Als dat oplosmiddel verdampt is is een alkydverf net zo schadelijk als een acrylverf, bij consumptie :wink: .

Het kan alleen zo zijn dat een alkydverf langer nodig heeft om z'n drager te verdampen dan een acrylverf. En dat het dus meer stinkt.

Overigens wordt het wel afgeraden voor een zwangere vrouw om verfwerk te verrichten ivm de oplosmiddelen en het ongeboren kind.
 

Bodebouwer

  • #3
Nog een kleine aanvulling: als je het verfluchtje weg wilt krijgen, kun je een bakje schoonmaakazijn in de kamer met de meubels zetten. Na een paar dagen zul je zien dat het verfluchtje is verdwenen.

Je kunt niet zomaar met acrylverf over alkydverf heen verven! Je zult dan de complete verflaag weg moeten schuren/krabben, en dan met acrylverf erover heen verven. Geen aanrader dus...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu