Aircoslang en draai-kiepraam

Stax

  • #1
Ik werk op zolder onder een schuin dak en dat wordt lekker warm. Ik heb een dakkapel met twee draai-kiepramen en een monoblock-airco (had ik nog staan).

Is er een handige manier om de aircoslang goed afgesloten door het draai-kiepraam naar buiten te hangen? Nu komt de hete lucht gewoon door de kieren weer naar binnen natuurlijk. Ik dacht dat er wel oplossingen zouden zijn omdat ongetwijfeld meer mensen deze vraag hebben, maar kan nergens iets vinden.

Is het eventueel en idee om een afsluitbare (voor de winter)dakdoorvoer te maken en daar de aircoslang aan te hangen?
 

Ronald42

  • #2
Wij hier ook. Maar ik heb rolluik aan buitenkant. In het profiel hiervan heb ik een lat (Plank) gemaakt waar het rolluik op rust. Wel voorzichtig met laten zakken want hij zakt zo'n 15cm minder. In die plank zit rond gat en hier gaat de slang door. Raam staat gewoon open maar aangezien het rolluik dicht zit is dat geen probleem. Kan ff geen fototoestel vinden maar ik hoop dat verhaal duidelijk is. Alles valt of staat uiteraard met of u een rolluik heeft. ander zou ik een schot maken dat zoals een hor in het raam past met hier dan weer een gat in.
 

Stax

  • #3
Ik heb in de dakkapel inderdaad ook een rolluik, dus het idee van de plank met het gat zou hier ook kunnen! Enige nadeel is dat je de plank eigenlijk permanent moet laten zitten en dat is wat minder fraai. Ik heb daarom ook even gekeken maar het idee van het schot maar dat lijkt een stuk lastiger. Mijn voorkeur gaat dus naar de plank, dankjewel!

Ik twijfel nog over de dakdoorvoer... iemand daar ervaring mee m.b.t. een monoblock-airco?
 

Ronald42

  • #4
Zit hier met dit weer ook permanent. Als het koeler word haal ik hem eruit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu