Agpo Econpact 3-225c geeft soms een dreun in de leiding

Mfve

  • #1
Hoi,

Een vraag voor de CV deskundigen. In heb hier een Econpact 3-225c hangen en die geeft soms een dreun als deze bezig gaat met het tussentijds opwarmen van de warmtewisselaar. Als de tempratuur van de warmtewisselaar onder de 50gr komt gaat de brander even aan om de temp weer naar 70gr te brengen vanwege het tapwater. Dit gaat soms gepaard met een dreun in de leidingen.

Het is niet een aanslaan van de brander zelf, want dat klinkt anders want dat hebben we al eens meegemaakt toen er een probleem met de gloeidraad was.

Ik denk zelf dat de dreun uit de luchtafscheider of ontluchter komt. Ik las dat de luchtafscheider een filter in zich heeft. Weet iemand hoe je die schoon kan maken?

Op het moment heb ik de ketel als test in de eco stand gezet waardoor hij tussentijds niet verwarmd, geen enkele dreun meer gehoord een week lang. Maar wanneer ik hem weer in de comfortstand zet komen de dreunen soms weer. Heel hinderlijk met name 's nachts.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Lijkt op de inlaatcombinatie, die kleeft en dan ineens open schiet.
 

Schreech

  • #3
Probeer erachter te komen wanneer de dreunt komt.
- Is dat als de ketel net begint te verwarmen
- is dat als de ketel op top hitte staat (hoge temperatuur)
- is de brander dan nog aan ( is te zien aan de punt op het display)
- schakelt de ketel op dat moment net om naar cv

Geluiden kunnen helaas vele oorzaken hebben
 

Mfve

  • #4
De inlaatcombinatie heb ik zojuist gecontroleerd door deze even flink open te draaien. Er kwam water zat uit en als ik deze ineens dicht laat vallen heb ik ook een dreun in de waterleiding maar die komt dan meer van beneden. De dreun waar het om gaat komt uit de ketel zelf. Kadoenk

Ik heb al geprobeerd om erachter te komen wanneer het precies optreed. De dreun valt ongeveer samen met het klikken van het gasblok. Dus of als de ketel aanslaat of net weer afslaat. Ik weet het nog niet zeker maar ik denk tijdens het afslaan. Maar ik ga er nog een keer een tijdje naast zitten.

- Voor het tussendoor opwarmen gaat de ketel niet op tophitte maar warmt rustig even op laag vermogen.

- Ik dacht ook te merken dat de dreun komt als de 3-weg klep terug gaat van tapwater naar cv circuit.

Ik ga proberen uit te zoeken waar precies in de cyclus de dreun komt.
 

Mfve

  • #5
Nou ik heb wat meer informatie. De dreun is een drukgolf in het CV circuit.

Het ontstaat als de 3-weg klep in de CV stand/positie staat en de warme kraan wordt opengedraaid. De 3-weg klep gaat dan over van CV naar tapwater en dan komt die dreun.

Het is niet elke keer als je water tapt maar met name als je een tijd geen warm water hebt getapt en het CV circuit wel aan het verwarmen is geweest. Dus met name 's morgens als we net opkomen of 's avond als er een tijd niemand aan de warme kraan heeft gezeten.

Het lijkt er dus op dat er een overdruk ontstaat in het CV circuit t.o.v. het tapwatercircuit (warmtewisselaar). Of een onderdruk in het tapcircuit.
Maar eigenlijk kan dit niet want voor de pomp zitten de 2 aan elkaar.

Iemand een idee?
 

Panic

  • #6
Klinkt als een defecte driewegklep.

Normaal loopt ie rustig van cv naar ww, nu zal dat waarschijnlijk erg snel gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu