Agpo Econpact 27C warm water soms na enkele minuten wachten

Flapuit

  • #1
Beste vakmensen,

Sinds enige tijd vertoont onze Agpo Econpact 27C van ca. 14 jaar oud kuren. Bij het opendraaien van de warmwaterkraan duurt het soms enkele minuten voordat er echt warm water is. Tot dat moment is het water ca. 30 graden. De afgelopen maand komt het probleem steeds vaker voor. De verwarmingsfunctie lijkt verder wel te werken.

De ketel geeft geen storing aan. De stromingssensor (S) geeft een waarde tussen 6.0 en 6.5 als ik de warmwaterkraan opendraai. Deze waarde zie ik als het warm water zowel wel als niet werkt.

Nu vraag ik me af of ik verder nog zaken kan testen en uitsluiten? Kan een grote onderhoudsbeurt dit probleem verhelpen? Als de oorzaak duidelijk is aan de hand van de beschrijving hierboven, is reparatie dan nog wel zinvol?
 

Flapuit

  • #2
Inmiddels is het probleem weer voorgekomen. Na 10 minuten wachten en de kraan meerdere malen uit en aan te doen lijkt de ketel pas aan te slaan. Er verschijnt dan een . achter de t in het display.

De zoekresultaten uit dit forum geven wel hints, bijvoorbeeld:

Agpo econpact 27c warm water probleem en Vaak geen warm water, Agpo Econpact 27 wijzen mogelijk op een defecte branderautomaat. Is deze goed zelf te vervangen?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Het lijkt er inderdaad op, dat de ketel moeilijk ontsteekt. Vaak is de branderautomaat daar bij deze ketels verantwoordelijk voor.

Hoe lang is het geleden, dat er onderhoud is gepleegd?

Let wel op, dat je niet teveel geld steekt in dit apparaat, dit exemplaar is al ouder geworden dan de meesten van zijn broertjes en zusjes.
 

Flapuit

  • #4
Het laatste onderhoud is al te lang geleden, hiervoor moet ik nog de juiste oplossing vinden passend bij de waarde van de ketel. Ik ben het helemaal met je eens dat ik er niet teveel geld in moet steken. Vandaar ook de vragen hier ipv een monteur langs te laten komen.

Inmiddels heb ik de branderautomaat vervangen door een ander (gebruikt, dus goedkoop) exemplaar. De ketel werkt nu al een paar weken probleemloos. Allen bedankt voor de hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu