Agpo Domina F24E verwarmt niet

MaykelSchiedam

  • #1
Hallo,

Ik heb een AGPO Domina f24e uit 2002 die sinds de laatste tijd wat problemen geeft. Er is één oude radiator in zn geheel uitgevallen (dop van kraan is ook dolgedraaid) en daarna kregen we problemen met warm water en cv.

Een bevriende loodgieter (naar mijn idee niet heel veel ervaring met CV storingen) heeft wat kleine onderdelen (ionisatiepen, ontsteking en sensor volgens mij?) vervangen. Problemen met warm water zijn verholpen, dat werkt weer perfect.

Echter de verwarming werkt niet. De ketel slaat heel even aan en valt dan snel weer in 'wachttijd voor CV gebruik' (rood lampje brand) in deze stand blijft hij dan lang (20 minuten ofzo) staan en schiet dan weer even aan om vervolgens weer in diezelfde stand te schieten.

De bevriende loodgieter raadt mij aan om een nieuwe ketel te nemen want hij vind deze ketel sowieso maar 'troep'

Nu weet ik niet waar ik goed aan doe. Is het verstandig op een nieuwe te nemen of is mijn probleem relatief makkelijk op te lossen? Is het de kosten waard om eventueel een gespecialiseerde monteur te laten komen? En lost een nieuwe ketel het probleem überhaupt wel op of zit er iets niet goed bij de kapotte radiator of in de leidingen (misschien een stomme vraag :-)

Ik hoop dat iemand een goed advies voor me heeft!

Alvast bedankt!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Of je hebt de cv aanvoer sensor defect, dat jun je controleren door de stekkers van beide sensors even te wisselen en dan cv te stoken, blijft hij dan langer branden dan iS je cv sensor defect.

Of je print is defect.

Of je hebt een 1 pijps systeem en geen stroming meer doordat die radiator geen stroming meer heeft.
Toestel gat dan in de maximaal beveiliging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu