Afzuigkap: zijafzuiging

Onno

  • #1
Nog een vraag over afzuigkappen.

Sommige merken vermelden dat bepaalde typen kappen zijafzuiging hebben. Ik snap niet wat ze precies bedoelen. Heeft het ene type soms afzuiging over het gehele oppervlak van de afzuigkap, en het zijafzuigtype alleen afzuiging aan de randen?

En zo ja, wat is dan het voordeel van zijafzuiging boven normaal?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Zij aanzuiging heeft minder capaciteit nodig omdat je de lucht maar door 4 cm wegzuigt is de luchtstroom de kap in groter bij zijaanzuiging. Het idee is dat je kookplaat binnen de zuigopening ligt waardoor het vocht en geuren die opstijgen nooit aan de zuiging kunnen ontsnappen.

Deze kappen worden vaak geplaatst bij centrale of mechanische ventilatie.

Normale kappen zuigen over de gehele oppervlakte en zullen bij gelijke luchtverplaatsing meer kook vocht en geur laten 'ontsnappen'.
 

Onno

  • #3
Headhunter,

Bedankt. Je zegt dat deze kappen vaak geplaatst worden bij centrale of mechanische ventilatie. Heeft het ook zin om zo'n kap te plaatsen als je de kap als recirculatiekap gebruikt, in een "ouderwets huis" met ventilatie door gevelroosters (en kieren) ?

Onno
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Die kap word bij mechanische ventilatie gebruikt omdat die standaard 350 m³( stand 3) doen en deze moet worden verdeeld over een douche, toilet ,keuken en de afzuigkap.

De afzuigkap heeft dan een klep die je kan openen en sluiten maar omdat er zoveel aanzuigpunten zijn zal het debiet van de kap niet echt hoog zijn(150 m³) en is de extra efficiëntie gewenst.

In princiepe is elke kap geschikt, maar een recirculatie kap haalt alleen geur en vet weg, geen vocht.
Dus het huis word er niet minder vochtig van.
Voordeel kan wel zijn dat je met een kleinere stillere motor toe kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu