Afzuigkap doorvoer in betonnen muur

Jgoor

  • #1
Ik wil een afzuigkap doorvoer (110 mm geloof ik) door een gietbetonnen muur.
Het is voor een nieuwbouw huis, dus als ik dit als een van de eerste klussen plan, mag het wat rommel geven.
Wat is beter: zelf doen of laten doen? En wat zijn ongeveer de kosten? Ik heb echt geen flauw idee en kan het ook niet goed inzichtelijk krijgen.
Graag tips.
 

Millew

  • #2
Voor het laten doen kan je hier zoeken naar vergelijkbare klussen.

Het hangt er een beetje vanaf in welk deel van Nederland je zit, maar als je het zelf doet, ben je m.i. niet zoveel goedkoper uit met de huur van een boormachine + slijtagekosten boor + eventuele kosten voor halen en brengen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Laten doen
 

Imco

  • #4
Laten doen is absoluut het makkelijkste. Wil je het toch zelf doen dan teken je het gat af en boor je allemaal gaatjes langs de rand. Dit kost wat tijd en precisie, maar ik heb al meerdere gaten op die manier geboord. Uiteraard is het gat in een keer boren met een diamantboor mooier en netter.
 

Michiel_H

  • #5
Als je het laat doen ben je ook direct van de wapening af. Met de methode van Imco zul je die daarna nog moeten wegknippen.
 

Droid

  • #6
Het is goed zelf te doen door een boor met statief te huren en deze vast te boren op de muur. Maar als je alle kosten bij elkaar op telt (zie opsoming Millew) ben je zeker niet goedkoper uit dan wanneer je het laat doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu