Afzuigkap afvoer condensatie

Steadye

  • #1
Volgende week komt een dakdekker voor het vervangen van de dakbeddeking van onze bijkeuken.

Nou had ik het vermoeden dat we wel een last van condensatie aan de binnekant van het dak konden hebben, dus heb ik het gips plafond er alvast maar uitgesloopt.

Ik schrok nogal van het natte dak aan de binnenkant.

Volgens mij word dit grotendeels veroorzaakt door de afvoerbuis van de afzuigkap welke in de volle breedte onder het dak doorloopt.

Nu wordt ons dak straks van buitenaf geïsoleerd en is isolatie aan de binnekant niet meer nodig. Echter ga ik het plafond wel weer dichtzetten met gipsplaten. Wat zal ik moeten doen met deze afvoerbuis om condensatie tegen te gaan. Omwikkelen met glaswol met dampremmende laag oid. ??

Ander vraag:
En moet ik onder de gipsplaat nog iets van een dampremmende laag aanbrengen ??

Alvast bedankt.
 

Chathanky

  • #2
Wat voor buis is het?

Een metalen buis kan condenseren maar dan wel de binnenkant van de buis, als de verbindingen lekken kan het tussen je plafond terecht komen.

De buis moet wel waterdicht zijn en bij een grote horizontale ligging is het verstandig deze iet af te laten lopen en een mogelijkheid maken waar het vocht weg kan lopen waar je het wilt hebben.

De buitenkant isoleren heeft maar voor een deel effect, als de buis lek is wordt de isolatie nat en vergroot je het probleem.

Zorg er in ieder geval voor da de buis waterdicht is met eventueel een mogelijkheid om z`n condens kwijt te kunnen.
Als het dak vanaf buiten geïsoleerd is zal het probleem ook al minder worden en is het appart isoleren van de buis niet echt nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu