Afwerking verwarmingsbuis in vloer

Carriebar

  • #1
Even een vraagje.. in de badkamer bij ons zit de radiator (die aan de muur hangt) met de buizen in de tegels in de vloer.. (logisch denk ik). Nu hebben ze bij het installeren hiervan denk ik een gat gehakt in de tegel.... dus dat ziet er niet mooi uit. In eerste instantie hebben ze dit dezelfde kleur geverfd als de rest van de tegels. Maar ja dit houdt natuurlijk niet...

Weet iemand hier een oplossing voor? Het betreft een plieger wandradiator waarbij er links een buis in de vloer gaat en rechts vd radiator een buis in de vloer gaat. Aan beiden kanten is de vloer bij de aansluiting vd buis lelijk (lkaal gehakte vloertegel).

Ik kreeg al een tip van een rozet. Maar de rozetten die ik gevonden heb zijn veels te laag en krijg ik er niet omheen.


ben benieuwd voor tips

gr. Carriebar
 

Carriebar

  • #2
[


nou hier twee foto's.. is inderdaad wel handiger zo..1 gehele en de tweede wat meer detail. Het is niet glad zeg dat lichte grijs.

gr. carriebar
 

Kaajee

  • #3
Ik vind het nog best netjes........ :D Heb het wel eens veel erger gezien.....

Maar afdekken is inderdaad mooier/netter en daar heb je toch echt inderdaad rozetten voor nodig. Ik begrijp alleen niet waarom ze bij "te laag zijn", wat bedoel je daarmee?

Rozetten komen overigens in talloze vormen en maten, kijk hier maar eens, daar zit vast wat tussen wat wel gaat passen.......
 

Carriebar

  • #4
Oo dat je het nog vrij netjes vindt... ik erger me echt heel erg eraan... vooral omdat het in het begin weggewerkt is door een likkie verf erover heen te doen. Toen viel het niet zo op.. maar ja.. nu wel dus.

nou de rozetten die ik gezien heb passen niet omdat het onderaan niet mooi rond is.. maar meer ovaal zeg maar. Misschien niet helemaal duidelijk op de foto. Dus de rozet past wel als het mooi rond was op de grond..maar ja dat is het niet. hopelijk is het duidelijk zo?? Bijvoorbeeld die van Flamco past niet omdat het gat dus daar rond is en bij mijn radiator niet... ik ga nog wel even op het linkje kijken of ik daar wel wat zie.. Maar misschien weet ook iemand in welke winkel je ze kan krijgen. Ben bij de gamma en karwei geweest en daar kan ik alleen van die hele platte rozetten vinden. Degene die hoger zijn, zijn dicht zeg maar en kan ik er niet omheen schuiven... zonder de gehele radiator te verwijderen...

wel bedankt voor de reactie.

gr. carriebar
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je kan er ook voor kiezen om dat grijze plastic voorzichtig om weg te halen.

En dan die ruimte wat je dan ziet af te kitten.

En dan een rozet er om heen te plaatsen



Evt kan je de voeg ook wat bij werken met antraciet voegsel
 

Carriebar

  • #6
Uuh ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld met je kan het grijze plastic voorzichtig weghalen?

gr. Carriebar
 

Carriebar

  • #7
Of bedoel je dat hele witachtige wat onderaan de buis zit???

:?: :oops: :oops:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8


wel voorzichtig in verband met kunststof leiding
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
Hopelijk zo wat duidelijker




Of dat kunststof stukje verven grijs.

Evt kan je hier nog eens kijken verhoogde rozet
 

Carriebar

  • #10
Ok duidelijk, maar oei dat zou ik echt niet durven te doen. Dus ik denk anders toch maar speuren naar een hogere rozet... .Als iemand weet waar je zo iets kan krijgen hou ik me aanbevolen. Het liefst in een winkel waar ik naar toe kan.. bijv. in de buurt van leiden of zo..

wel bedankt voor de tip en de duidelijke uitleg.

gr. carriebar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu