Afwerken Plafond - kieren en isoleren

Megens82

  • #1
Advies gevraagd.

Ik heb een oud gips plafond gesloopt omdat het erg koud werd en tochtte in de bijkeuken.
Nu heb ik een regelwerk over en zie aan de zijkanten dat er overal kieren en gaten zitten. Ik denk dat de kou door deze ruimtes komt, dus had het idee om deze dicht te purren. Is dit verstandig? De vorige bewoner heeft tot aan de platen gestuct en dat is ook wel te zien.

Daarnaast zat ik er aan te denken om tevens te isoleren. Maar ze hebben me ooit eens verteld dat van binnen uit isoleren niet verstandig is. Ik kijk nu tegen een soort spaanplaat aan. Ik verwacht dat hierboven een laag isolatie zit en dan de dakbedekking maar dat weet ik niet zeker.
Op bijgaande foto;s wordt een en ander wel duidelijk.

Ik wil er hierna een nieuw plafond in maken en twijfel tussen stucplaten en gipsplaten. Er zaten gipsplaten op van 60 breed en daar is het raggelwerk dan ook op uitgestrookt. Het lijkt me dat ik weer platen van 60cm moet halen en deze zo behandelen dat ik ze gaan stucen. Ook hierin ben ik benieuwd naar jullie adviezen.

gr,.




 

Sjaan Smit

  • #2
Als je tegen dat oude regelwerk weer gipsplaten doet en daarna stuct dan tocht het toch niet meer neem ik aan?? wel ff kijken of dat oude regelwerk een beetje waterpas hangt...
 

Megens82

  • #3
Met name bij het verlichtingspunt bleef het er door waaien. Als ik mijn hand bij de kierenhou voel ik het waaien, dus ik moet daar echt iets aan doen
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Voor stucplaten is dit geen goed rachelwerk. HOH moeten de rachels dan op 40cm worden geschroeft en dan haaks de stucplaten bevestigen.

Dus toch gipsplaten, als je niet al het rachelwerk opnieuw wilt doen. Zelf had ik dan overigens elke 30cm een rachel gemaakt om doorhangen te voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu