Afwatering in badkamer schuiner laten lopen

Wtvisser

  • #1
Enige tijd geleden heb ik een badkamer gemaakt in mijn woning.
Het probleem is echter dat de vloer zo mooi waterpas is dat de afwatering naar het doucheputje niet goed verloopt, het water blijft als het ware staan.

Na een klein beetje geknutseld te hebben gaat het nu veel beter, maar het liefste wil ik een nog betere afwatering. Ik heb nu vrij grote tegels (33 x 33) en wil hier een nieuw vloertje overheen tegelen met tegels van 20 x 20.

Hoe kan ik op een vlakke ondergrond de tegels zodanig leggen dat ik water in een bepaalde richting kan laten stromen? Ik wil niet met dezelfde ellende blijven zitten, maar professionele hulp kan ik me niet veroorloven.

Alvast bedankt voor uw reactie(s)

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat betekent alle tegels er uit slopen, de vloer aflopend opnieuw te maken en hierop de nieuwe tegels te lijmen.

U kunt ook kiezen voor een (natuurstenen) dorpel en het water met een vloerwisser naar het putje af te voeren, die paar minuten per week kunnen er misschien wel van af.
 

Wtvisser

  • #3
Het liefste tegel ik gewoon over mijn huidige vloer heen. Maar vooral dat aflopend maken, hoe moet dat?
 

Espaan

  • #4
Ik ben het eens met Jan. Met tegellijm wordt het erg lastig om een goede afloop te maken.
Doe het dan gelijk goed en haal je oude tegels eruit en maak met cement een aflopende vloer.
 

Wtvisser

  • #5
Bedankt voor uw reacties. Is dat aflopend maken met cement iets wat ik op gevoel moet doen? Het liefst laat ik de huidge vloer liggen, dit omdat de vloer is opgebouwd uit een houten vloer (spaanplaat) daarop gipsplaten voor de badkamer vloer (rigips) en daarover de tegels,. Al haal ik de gipsplaten en tegels weg blijf ik met een werkende houten vloer zitten, nietwaar?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
U hoeft alleen de oude tegels er af te halen, met tegellijm vermengd met zilverzand maakt u eerst een aflopend vlak en lijmt vervolgens de nieuwe tegels hier op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu