Afwasmachine Bosch 60800 OKO Favorit Sensorlogic C2

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hoi, mijn Bosch 60800 OKO Favorit Sensorlogic van ongeveer 5 jaar geeft een foutmelding , C2 en het water bleef in het toestel staan. Ik kwam er vanmorgen achter. Dus een ander programma gestart en wat schetst mijn verbazing, de pomp draait niet meer. Dat zal dan dus ook wel de foutmelding zijn (die ik inderdaad als "pomp defect" in het boekje zag).

Hoe dan ook, nav een aantal berichten hier in de onderdelen site gekeken en tot mijn ontzetting kan ik daarin mijn type AEG niet vinden (de 60800 dus niet) Ik kan me niet voorstellen dat er daarvoor geen onderdelen te krijgen zijn, ik kan me wel voorstellen dat er een vergelijkbaar type is met een ander type nummer.

Wie weet raad!!!!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
AEG onderdeel-nummer: 8996464036582
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het bleek achteraf een veel eenvoudiger probleem te zijn dan ik eerst had gedacht. Het was NIET de circultatie, maar de af voerpomp Er zitten twee pompen in, een circulatie pomp en een afvoerpomp. Die laatste was niet in orde. Die pomp is zodanig geconstrueerd dat ie niet kapot kan gaan, tenminste, het is een magneetpomp. Dat wil zeggen dat er geen directe, maar inductieve aandrijving wordt gebruikt. Dat betekend dat de motor ondanks een vastgelopen schoepenrad NIET kapot kan gaan. Wat te doen? Je moet de kast openschroeven, als je een niet inbouw toestel hebt (dat heb ik) is het vrij eenvoudig. Van de laadklep de schroeven losmaken, dan komt de witte afdekkap eraf.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Vervolgens de sierkap onder de laadklep naar links losduwen (is een klikverbinding) Onder de laadklep zit een blikken paneeltje met 4 schroeven. Ook losschroeven. Je ziet nu de onderkant van de unit. meteen rechtsvoor zit de afvoerpomp (je kunt controleren dat ie niet afpompt omdat er water in blijft staan). Als je 'm op zijn rug kunt leggen hoef je niet alle water eruit te hozen met een dweil. Anders, dweilen. Die afvoerpomp zit achter wat draadjes verborgen, ook een metalen relais houder oid (als ik het me goed herinner). Effe losmaken en aan de kant duwen. De pomp moet nu vrij goed te bereiken zijn. Stekker eruit trekken (let op een klein klikmechanisme dat je eerst even moet indrukken oid) Overigens. ALTIJD de stekker eruit. op alles staat 220V. Goed zo. De pomp losmaken. De leidingen kun je met een tang losmaken, de crux zit met name in de ophanging van de pomp. die kun je er niet zomaar uittrekken, je moet met een theelepeltje de linkse en rechtse veerpuntjes indrukken, dan pas kun je de pomp eruit krijgen. Tis een beetje kloemelen maar tis mij ook gelukt, met een klein spiegeltje kun je zien wat ik bedoel. De pomp zit waarschijnlijk klem op een stukje glas of iets anders. Als je m eruit hebt kun je dat eenvoudig zien en evt. verwijderen. Dan even testen op 220, ik heb veel gereedschap dus ook twee losse testkabels, maar als je die niet hebt kun je het stekkertje erin doen (de kraan dicht) en m aanzetten. Standaard gaat ie pompen (maar dan moet er wel water instaan!!) Ik weet niet hoe je de watersensor kunt foppen, maar dat is wel nodig..

HEt zaakje inbouwen is eenvoudig, omgekeerde volgorde.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
:P HELD VAN DE DAG
:P

Waanzinnig Thijs....

ik ben wel een beetje onder de indruk van deze kennis. Je uiteenzetting klopt tot in detail. Mijn model is die van AEG, met foutje C2. Ik ben ervan overtuidg dat je mij minstens 100 Euro bespaard hebt Met jouw berichtje had ik het binnen 3 uur weer voor elkaar. Je bent geweldig.. MrWonderfull.

PS : die @#$%^& van expert kan beter een vak gaan leren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu