Afvoerputje bijkeuken

Yussie

  • #1


Mijn vraag....Ik heb dit afvoerputje in de bijkeuken...het rooster zit er vast op,althans,ik krijg het er niet af.
Aan de bovenzijde zie je het laatste stukje van de afvoerpijp van de wasmachine...het water verdwijnt dus via dit putje in het riool.
Wat mijn probleem is,is dat ik zo af en toe de lucht ruik uit de afvoer en dat vind ik niet echt prettig,het is niet echt erg en niet voortdurend maar toch.
Ik heb het idee dat het eerst een regenwaterafvoer is geweest en dat putje dus daarop aangesloten is want bovenop het dakje komt de regenpijp uit en het regenwater van het dak van de bijkeuken loopt via de zijkant via een regenpijp de grond in,daar waar nar mijn idee ook het putje op uitkomt.
Is er een manier waarop ik dit op kan lossen en het geheel een beetje netter weg kan werken?

Foto's plaatsen graag via klusidee, mod.
 

Fiesiekus

  • #2
Makkelijk is anders. Als het alleen voor de wasmachine-afvoer is, zou je een rioolpijp in het putje aan kunen brengen en de rest/rand afsmeren met cement. Boven de vloer, op het stuk rioolpijp, een sifon plaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dit is een gietijzeren rooster, dat kunt u kapotslaan en de afvoer aansluiten op de afvoer van het putje.
Daarna het gat dichtmaken met cementmortel.
 

Yussie

  • #4
Oké...bedankt voor jullie snelle antwoord....als ik dat gietijzer eraf krijg,moet de afvoer die erop komt dan precies passen in die afvoer van dat putje,de diameter net zo groot zijn?En denk je dat dat onder dat rooster te zien is hoe groot die diameter van die afvoer is,misschien is het wel een groot gat of zo?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
U moet in de richting van 75 mm denken wat betreft de dikte van de afvoer van het putje, met verlopen is het niet moeilijk over te gaan van de ene buis naar de andere.
 

Fiesiekus

  • #6
Weten wij net zo min als jij; totdat je het rooster eraf haalt. Gietijzer is sterk spul, misschien eerst de randen met kruipolie inspuiten, laten in werken en dan met een haak aan die gaten sjorren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Oogbescherming, een dikke moker en hard slaan.
Of een met een haakse slijper diagonaal doorslijpen.
 

Yussie

  • #8
Bedankt voor jullie snelle antwoord.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #9
 

Pigion

  • #10
Het putje in de bijkeuken is een schrobputje. Daar hoort een emmertje in voor het opvangen van vaste delen en de onderzijde gungeert als stankafsluiter. Waarschijnlijk zit het emmertje er niet meer in. Je moet jezelf de vraag stellen of je het schrobputje wil behouden. Je kan ook een nieuw emmertje / rooster kopen. de bestaande situatie blijft dan zo.
Een gietijzeren rooster kost € 25. Een rooster van PE € 9,-. Een emmertje € 18,-.
Als lapmiddel kan je het putje bij stank afdekken met een stuk rubber o.i.d. Wel verwijderen voor je de wasmachine gaat gebruiken.
Overigens is de onderaansluiting van het putje m.i. 75 mm
Pigion
 

Yussie

  • #11
Dank Henk en Pigion voor jullie reaktie...ik denk dat ik het rooster eraf probeer te halen,ik heb zo'n schrobputje niet nodig in de bijkeuken,dan sluit ik een afvoerpijp met zwanehals op die 75 mm en daar hang ik dan de afvoerslang van de wasmachine in en het putje buiten de pijp vul ik dan met mortel.
Denk dat het zo moet lukken toch?
 

Fiesiekus

  • #12
Ja. Ben wel benieuwd hoe je 't rooster eraf krijgt.
 

Yussie

  • #13
Zal melden of ik het voor elkaar krijg en hoe (foto's met pleisters op de vingers bijgesloten dan) :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu