Afvoer marginaal hoger

Willemvk30

  • #1
Hallo allemaal,

We zijn bezig onze berging flink op te knappen.

We willen hiervoor de wasmachine op een andere plaats zetten. De afvoer hiervan loopt op dit moment boven de vloer door in de berging. Ik wil deze graag onder de vloer leggen.

Nu is het probleem dat de afvoer net buiten de berging slechts marginaal lager ligt. Dit scheelt slechts enkele millimeters met de bovenzijde van de balken onder de vloer in de berging. Een stuk verderop is de afvoer wel weer lager.

Ik ben nu bang dat het water niet goed wegloopt. De afvoer bij de wasmachine zit uiteindelijk uiteraard wel een stuk hoger maar onder de vloer ben ik bang dat er water in de afvoer blijft staan.

Kan iemand mij adviseren wat te doen. De afvoer boven de vloer laten lopen is een stuk minder mooi en een vuilwaterpomp neemt veel ruimte in en is volgens mij ook duur.

Alvast bedankt,


Willem
 

Fiesiekus

  • #2
Je wilt de nieuwe afvoer onder de balken door laten lopen? Of tussen de balken?

In het laatste geval: over hoeveel meter horizontaal is dat afschot van 'n paar mm?

In principe heb je maar heel weinig afschot nodig, maar je zit met bevriezing in de winter als er water in blijft staan; is dat een gevaar qua temperatuur?
 

Willemvk30

  • #3
Ik wil de afvoer inderdaad door de balken maken. Het zou dan gaan om ongeveer een meter of drie min of meer horizontaal. Het risico van bevriezing lijkt me niet zo groot aangezien we in een appartement wonen op de eerste verdieping. Onder deze bergruimte is de woonkamer van onze onderbuurvrouw....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer u in een (koop)appartement of huurhuis woont hebt u toestemming van de VVE of huurbaas nodig voor deze ingreep.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu