Afvoer douche aansluiten op bestaand putje

Jan2000

  • #1
Ik zit met een vraag over het aansluiten van een nieuwe afvoer in mijn douche. In mijn douchevloer zit een douchesifon met onderuitlaat. Volgens mij is het er zo een:


Het is wit materiaal, ik denk dus geen PVC. Het binnenwerk van de sifon heb ik er uit weten te krijgen. De 'buitenpot' zit nog wel in de vloer. Op de sifon is een grijze pijp (pvc?) aangesloten die naar beneden loopt. Deze heeft een binnendiameter van ongeveer 44 mm. Zoiets ziet het er uit:



Op deze put wil ik de afvoerpijp van een douchebak (of afvoerpijp vanaf een drain) aansluiten.
  • Zou het verstandig zijn ook de buitenpot uit te hakken of kan ik die beter laten zitten?
  • Als de buitenpot blijft zitten: bestaan er koppelstukken waarmee ik de nieuwe pijp op de bestaande kan aansluiten (inwendig dus, kan hem niet om de bestaande buis heen schuiven)?
  • Zou ik er vanuit kunnen gaan dat de grijze pijp die op de put is aangesloten pvc is en dus te verlijmen is om moet ik dat gewoon proberen?
Alvast dank voor het meedenken...
 

Fiesiekus

  • #2
Er is een vullende PVC lijm, maar ik zou kiezen voor de tweecomponenten polyurethaan.

Andere mogelijkheid omdat lekkage geen probleem kan zijn: het gaat alleen om het voorkomen van stankoverlast. Ik zou een brede tape om een 40 mm rond PVC pijp (vanaf nieuwe put of drain) wikkelen, net zo dik totdat je de de 40 mm pijp stijf in de 44 mmm kunt draaien.
 

H@ns

  • #3
Om te beginnen zou ik niet de afvoerput over maar in de bestaande afvoerleiding zetten. Dit voorkomt al een hoop ellende!
Die 44 mm binnenwerks is een 50 mm pijp met 3 mm wanddikte. Een verloop van 50 naar om het even welke maat is gewoon te koop.

Er zijn ook zogenaamde reparatiemoffen die bijvoorbeeld gebruikt worden voor leidingen die zijn afgezaagd op een koppelstuk waardoor er een afwijkende buitendiameter nodig is, misschien kun je daar iets mee?
 

Jan2000

  • #4
Ik ben eruit, er zijn inderdaad 'reparatiemoffen', waarvan de ene kant een buitendiameter heeft van 44mm. Die moet er dus in passen.

Bedankt weer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu