Afvoer bevestigen? - Afvoer iets van de dakrand

Davea

  • #1
Hoi allemaal,

ik heb alles nu achter de rug, maar moet nog een afvoer bevestigen met 3 beugeltjes. Is niet zo'n probleem maar zit met een 'simpele' vraag.

Op de foto zie je de dakrand. Zichtbaar zijn de houte planken met een ligbalk. Ik had het idee om de beugels die om de halfronde afvoer zit in de planken te schroeven zodat de afvoer, dicht tegen het dak aan zit, maar de schroefgaten in de beugels zijn redelijk groot dus hier gaan best grote schroeven in. Deze planken zijn maar 1,6 mm dik.

Maar je ziet ook een draagbalk. Kan ik de beugel ook onder de draagbalk schroeven? dan komt de afvoer wel iets van de dakrand af ( hij ligt dan immers lager) maar kan dat? regent het dan niet alsnog in?
 

Davea

  • #2
Nou?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Kalm aan en rap een beetje!

Ik denk dat je vraag niet helemaal duidelijk is.
Een afvoer is een buis, een halfronde afvoer is lek.

Misschien dat je wat meer foto's kan posten vanuit een andere hoek, de te gebruiken onderdelen enz.
 

Davea

  • #4
Sorry.

Hier een foto van de dakgoot. Ik gebruikte de verkeerde naam denk ik.




Zoals je ziet zijn het best grote schroefgaten. Deze moet ik vastzetten onder de dakrand. Maar de dakrand bestaat bij mij uit planken van 1.6mm. Maar nu dacht ik dat het msschien mogelijk was om die beugels van foto 1, te bevestigen onder de draagbalk op de foto uit mijn eerste post. Dan hangt de dakgoot wel lager en ontstaat er dus een ruimte tussen dakrand en dakgoot.

( de ruimte is dan de dikte van de balk ( ongeveer 6cm). Nu was ik bang dat bij wind de regendruppels toch naar binnen waaien omdat de dakgoot wat lager hangt.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
De gootbeugels van je mastgoot moet je ook niet van onderaf vastzetten met schroeven, maar van bovenaf met slotboutjes.

Dus slotbout van boven door het dakbeschot steken, gootbeugel onder het dakbeschot hangen en dan met een ringetje en moertje de gootbeugel vastzetten.
 

Davea

  • #6
Ok, maar dan moet ik door mn dakbedekking schroeven?
Dat heb ik vanmiddag gelegd. Zo'n Aquaplan, rubber doek op maat.

Eerst alles ingesmeert met primer en toen geplakt.
Heb ik nu een probleem?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Je moet uiteraard nooit door je dakbedekking heen boren, want dan is het niet meer waterdicht. Als je shingles had gebruikt kon je deze nog een beetje optillen.

Ik denk dat je nu geen andere mogelijkheid meer hebt dan over de gehele breedte van je dak een extra plank te schroeven onder het dakbeschot. Hierdoor wordt het dak dus dikker, waardoor je toch schroeven kunt gebruiken voor de gootbeugels.
 

Davea

  • #8
Ok

Bedankt voor je bericht.
Ga ik doen. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu