Afvoer 10 cm - Wat voor Doucheputje?

Dburki

  • #1
Hallo,

ik heb in mijn nieuwbouwhuis de badkamer casco laten opleveren. Nu wil ik de vloer gaan tegeln maar ik moet nog een vloertje storten. De afvoer die er zit is een afvoer met een diameter van 10 cm die gelijk loopt met de vloer. Wat voor een doucheputje heb ik hiervoor nodig en moet er misschien nog een verloopstukje tussen. Alvast bedankt voor de reactie.

Met vr gr
Dennis
 

Fiesiekus

  • #2
10 cm? Dat is hemelwaterafvoer. Is het geen 110 mm? Anyway, er zijn verlopen van bijv. 50 naar 110 mm.
 

Xr8

  • #3
10 centimeter is inderdaad een vreemde maat voor een binnenriolering. Als het 110 is dan is het wel erg groot voor een doucheputje.

Ik denk dat je een putje nodig bent met zijuitlaat. Een zogenaamde renovatieput is een optie. Hierbij plaats je eerst een kunststof beker waarin de put komt. Het binnenwerk van de put is later op hoogte te stellen en kan nog draaien.

Succes.
 

Fiesiekus

  • #4
@XR8: het is een casco badkamer; dus ik denk dat er alleen een 110 mm standleiding naar de ruimte is getrokken. En verder geen verdeling van afvoeren o.i.d.
 

Xr8

  • #5
Aha, dat zou inderdaad kunnen. Heb het zelf ook wel meegemaakt, alleen was daar de doucheriolering aangelegd als standaard. Hieruit kun je dan aanpassingen doen.

Indien de leiding over de betonvloer loopt dan zul je dus een vrij dikke cementdekvloer moeten toepassen om de leiding kwijt te raken. In dit geval ben je dus aangewezen op een doucheput met zij aansluiting.

Het eerste wat je in dit geval zult moeten doen is een t stuk zo dicht mogelijk op de vloer aanbrengen om enigszins nog afschot in de leiding te kunnen maken.

Tevens zou ik de doucheput op een eigen leiding zetten en een t stuk voor andere afvoeren zo dicht mogelijk bij de standleiding zetten, dit om te voorkomen dat het water in de put omhoog komt bij het leeglaten lopen van een bad oid.

Succes.
 

GvdB

  • #6
Wat voor kleur heeft de afvoer?
is het toevallig een witte onderput waarin alleen nog een abs bovenput op moet worden geplaatst?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu