Afstellen rolluik

Antoon

  • #1
Hallo,

Ik heb een aanbouw gezet en heb mijn oude rolluik hergebruikt.
Nu heb ik een probleem: ik krijg het niet afgesteld in de neergaande slag en opgaand.
Ik heb er een witte en een gele schakelaar op zitten. Ik kan ze allebei indrukken en weer uitdrukken. Maar ik kom er niet uit, want het luik stopt niet wanneer ik wil.

Wie kan mij advies geven.
Mvd, Antoon
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Aan de zijde waar de motor zit, zitten vaak twee schroefjes, deze zijn voor op en neer instelling.

Zet de schakelaar in de op stand en laat het daarin staan, als het luik stopt, draai je aan de bovenste schroef totdat het luik uit zichzelf een stukje verder omhoog gaat. Ga net zolang door totdat het luik naar wens open is.

Doe dan hetzelfde aan de neergang:
Zet de schakelaar in de stand neer en houd hem daar. Als het luik stopt draai je aan de onderste schroef totdat het luik een stukje zakt uit zichzelf en je gaat net zolang door totdat deze ver genoeg is.

Na ongeveer 3 slagen moet het luik reageren. Doet deze dat niet dan heb je of de verkeerde schroef of je draait in de verkeerde richting.
 

Kluske

  • #3
Hoi Antoon, het is heel eenvoudig:

Druk beide schakelaars in en wel zo dat ze beide op het laagste stand staan, probeer en kijk maar eens wanneer je ze indrukt staan ze of onder in of boven in.

Begin met de schakelaars onderste stand, laat het rolluik lopen. Onthoud welke richting, druk dan de witte schakelaar in, zodat deze naar de bovenste stand komt en probeer of het luik nog verder wil. Wanneer dit niet het geval is dan heb je de goede schakelaar te pakken die bij die draairichting hoort.

Druk de schakelaar in naar de onderste stand, laat het luik lopen zover als jij wilt en druk nogmaals de schakelaar in doe het zelfde bij de andere je weet dan inmiddels dat deze (geel) bij de andere draai richting hoort.

Aan het eind ervan moeten beide schakelaars in bovenste stand staan. Succes ermee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu