Afstellen Pedrollo Hydrofoor

Rudolph J

  • #1
Hallo,

Ik heb problemen met mijn Pedrollo JSWM 10m met Hydrofoor (24 liter). Bij het winterklaar maken van de pomp heb ik per abuis de luchtdruk weggelaten van de ketel. Ik heb nu vervolgens met wat experimenteren weer luchtdruk in de ketel van ongeveer 1 bar. Maar ja, moet je de luchtdruk opvoeren als de ketel leeg is van water, of juist niet?. De pomp slaat nu in ieder geval weer af bij 2.8 bar en slaat aan bij 1.6 bar. Ik heb wel het gevoel dat er ergens lucht ontsnapt uit de ketel. Zodra de kranen van de beregening dichtgedraaid zijn stopt de pomp bij 2.8 bar. Na verloop van tijd zakt de druk toch weer langzaam onder de 1.6 bar (dat kan een paar uur duren), waardoor de pomp weer aanslaat. Vervolgens ziet de pomp geen kans de 2.8 bar te halen (met de kranen gesloten). Is dat omdat er teveel lucht in de ketel zit, of juist te weinig. Of misschien is de aanzuigslang lek? Ik opper maar wat, want de leverancier weet het ook niet, en omdat de garantie is verlopen zie ik het niet zitten om op de bonnefooi het apparaat te ontkoppelen en het vervolgens naar de leverancier te brengen. Omdat ik trouwens op internet over deze pomp geen handleiding en/of afstelgegevens kan vinden, vraag ik mij ook af waar de kleine van de twee afstelschroeven voor dient onder het plastic kapje naast de drukmeter). Vandaar dat ik dit forum raadpleeg.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lekt het ook als de kranen dicht zijn ?

Kan ook drukverlies zijn door een lekke/vervuilde keerklep.

Plaats even een foto van de aansluitingen.
 

Rudolph J

  • #3
Hallo Jan,
Dank voor je reactie. Ik vermoed dat er stiekem wat drukverlies ontstaat terwijl de kranen allemaal dicht zijn. Ik moet bekennen dat ik niet weet waar de keerklep zit.
 

Rudolph J

  • #4
En toen werd het stil.....?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Kunt u van de omcirkelde delen een duidelijke foto van opzij plaatsen ?
 

Rudolph J

  • #6
Dank voor je reactie Jan. De (vervuilde) keerklep is gelokaliseerd: hij zit in de aansluiting in de rechter cirkel. Daar bleek de schroefaansluiting van de aanzuigslang te lekken, waardoor er valse lucht werd aangezogen. Ik had al zo'n vermoeden... Alles is nu dicht en de keerklep weer schoon. Ik vraag mij nog wel af hoe ik de luchtdruk in de ketel nou op de juiste manier op druk breng. Doe je dat bij gevulde ketel, of juist niet? Moet de pomp draaien of niet... En wat moet de druk zijn? De pomp slaat af bij 2,8 bar en slaat weer in bij 1,6 bar. (gemeten waarden op de drukmeter op de pomp)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het vat drukloos maken en op een druk tussen de 1,5 en 1,8 bar brengen, daarna kunt u de pomp weer aan zetten en gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
8
Gerelateerde onderwerpen
Afstellen bosmaaier
Afstellen carburateur

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu