Afloop borrelt bij hevige regenval

Gs65

  • #1
Sinds de straatwerken bezig zijn (de straat werd volledig opnieuw aangelegd), borrelen de aflopen van de wasbakken, bad en douche bij stevige regen.

Ik heb met de ontwerper en de gemeente gesproken, en blijkbaar is er een overbrugging gelegd naar de andere kant van de straat. Ik woon in een afhellende straat.

Er is reeds een wagen van de watermaatschappij aan de overkant water onder druk komen inspuiten, zodat al het vuil langs onze kant van de riolering op straat kwam, volgens de buren (dit is namelijk gebeurd tijdens mijn week verlof).

We hebben de indruk dat de regenval nu heviger moet zijn voor het borrelen begint. (borrelen = het water dat in de geurafsnijder staat die een druk van beneden krijgt, zodanig dat het water opspat, en het borrelend geluid zo hard is dat je er s nachts van wakker wordt)... soms gaat dit gepaard met geurhinder (hmm), alsook met water dat opstijgt (tot nu toe gelukkig slechts 1 keer). Het water loopt ook niet meer door in bad bvb als dit fenomeen zich voordoet.
Voor de werken hebben we dit nooit gehad.

Kan er me iemand zeggen wat de oorzaak is, en wat er kan aan gedaan worden?

Alvast bedankt voor de reacties.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit is één van die dingen, die eigenlijk echt niet via een forum op te lossen zijn.

Het kan zijn dat er nooit een correcte beluchting of vooral ontluchting in het rioolsysteem van je huis heeft gezeten, en je zou daarom op ons forum kunnen zoeken op die woorden, om daar meer over te weten te komen.

Maar zo'n riool is zo'n complex geheel, dat het niet te doen is aan de hand van een beschrijving te bepalen wat de oorzaak is voor dat borrelen.

Daarom raad ik je aan een vakman ter plekke dit probleem te laten beoordelen.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #3
Het enige wat ik kan bedenken, is dat ze de capaciteit verkleind hebben.

Maar dit lijkt me te stom voor woorden...

Beluchting kan het probleem alleen in de woning zelf zijn. Een hoofd-riool heeft geen beluchting: dit werkt via de huisaansluitingen...

Kweethetffniet...

Vraag de gemeente of de aannemer nog maar eens.

W.
 

Gs65

  • #4
Reeds bedankt voor de antwoorden. Moest het aan de beluchting liggen hadden we dit probleem voordien waarschijnlijk ook gehad. Het gaat bovendien om een bungalow die in 1990 gebouwd werd.

Als er geen regenval is hebben we geen problemen, en als het hard geregend heeft staat het water in de geurafsnijders uren nadien nog te blubben met +- een seconde interval.

Ik telefoneer volgende week in elk geval opnieuw naar de gemeente.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu