Afdichting op dakpannen

Stevves

  • #1
Hallo,

Ik vroeg me af wat voor afdichting men toepast als er een gat in een dakpan is geboord voor de doorvoer van bijvoorbeeld een zonneboilerleiding? Het materiaal lijkt op een rubberachtige kit. Is dit materiaal ook toe te passen voor het (tijdelijk) repareren van een gescheurde dakpan?

Waar kan je dergelijke materiaal kopen?

Hoor het graag,

groet,
Stevves.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als de ladder staat en je moet naar de pan dan kan je toch beter een nieuwe pan mee omhoog nemen in plaats van kit of ander zaken. :wink:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Voor de doorvoer van leidingen wordt normaal gesproken een speciale doorvoerpan toegepast. Simpelweg een gat door een dakpan boren is vrijwel niet goed duurzaam dicht te krijgen met kit of soortgelijke middelen.
 

BeeTeeWee

  • #4
De kit waar jij op doelt is waarschijnlijk Tixophalte, een soort rubberachtig teer. Google daar maar eens op. Maar de eerder gegeven oplossingen zijn natuurlijk verreweg beter en duurzamer. Gelukkig had je zelf ook al door dat kit een tijdelijke noodoplossing is.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #5
Wat ze er ook voor gebruiken is dakmortel

groeten b
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #6
BeeTeeWee schreef:
De kit waar jij op doelt is waarschijnlijk Tixophalte, een soort rubberachtig teer.
Is niet UV bestendig ! ( men denkt vaak van wel... ) Er zijn dakkitten in kokers die dat wel zijn.
Een klant van mij gebruikt de nieuwe ventilatiepannen van Mon*** , die hebben een open onderzijde, zodat de ventilatieopening van deze pan óver de leiding gelegd kan worden.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #7
Willem, kan jij daar een link over geven. dat tixophalte niet uvbestendig is, want volgens de leveranciers, is het gewoon uv bestendig

groeten b
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ja wat is UV bestendig. Wat is de norm.
Een paar jaar na het aanbrengen komer er toch barstjes in de kit daarbij wordt deze toch breekbaar. De toepassing is bepalend voor het succes. Een dakpan lijmen dan zullen er ongetwijfeld betere producten zijn.

Wij vulden de inplakruimte van een daktrim met deze kit. Werd deze ruimte volledig gevuld dan gaat dat spul verrekkes lang mee.
Werd die ruimte niet zorgvuldig vol gespoten, last van krimp er vielen gaten in, de kit ging los van de de bedekking of de trim. Dus zeg het maar. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu