Afdichten zwevende vloer

Hpuik

  • #1
Ik ben van plan om een zwevende vloer (cement dekvloer) in mijn kelder te gaan storten. Dit doe ik om de vloer mooi te kunnen afwerken, maar ook om de vloerverwarming in te storten.

Na het storten wil ik de vloer coaten. In één hoek van de kelder komt een douche ook hier wil ik de coating toepassen (de douche is extra en zal niet veel gebruikt worden)

Nu komt mijn vraag; door de zwevende vloer moet ik een randisolatie toepassen. De vloer sluit dus niet aan op de muur. Hoe moet ik deze "lek"afdichten. er bestaan wel smeersels met gaasjes die toepasbaar zijn onder tegels. Maar als de vloer gecoate wordt, blijf je dit zien. Heeft iemand een idee.

Alvast bedankt
 

KlusRob

  • #2
Komt er een plint langs de muur?
Zo ja, dan komt deze rand onder de plint en zie je er niets meer van.

Komen er in de douchehoek ook wandtegels? Want als je eerst de vloer legt, en later pas de wand betegelt, vallen de wandtegels dan niet over deze naad? En dan helemaal afkitten met siliconenkit, zoals je dat normaal ook doet in een douche.

Even graag een bevestiging/aanvulling van de specialisten, of dit inderdaad gaat werken.
 

Hpuik

  • #3
De ruimte van de douche is zo'n 8m^2 waarvan ik een hoekje (1x1m) de wanden wil betegelen. De rest van de ruimte wordt een sauna (evt veel vocht) ik was niet van plan om rondom een plint te tegelen. Ik hoop dus een beetje op iemand met een ander idee.
 

KlusRob

  • #4
Wat komt er dan tegen de muren (omdat je aangeeft dat de hele ruimte vochtig zal worden ivm de sauna)?
 

Hpuik

  • #5
Nou, in de ruimte komt zo'n houten sauna hokje. De muren zitten nu in de cement met kalk mortel. Mijn plan is om de muren te schilderen met een waterdoorlatende latex (vanwege het feit dat het keldermuren zijn).

Misschien is een plintje onder aan de muur niet zo gek.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een plintje kunt u ook maken van stroken tegels of kant en klare smalle tegels, de hoek met de vloer kan dan gekit worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu