Afdichten met teflon tape

Muxje

  • #1
Het lukt mij op de één of andere manier maar niet om de aansluiting van een radiatorkraan op de radiator lekvrij te krijgen. Op de kraan zit een bus met schroefdraad, die direct in het getapte gat van de radiator geschroefd wordt. Ik gebruik hier teflon tape voor.

Is dat teflon tape nou zo'n knullige afdichting, of doe ik iets fout? Ik heb al verschillende hoeveelheden wikkelingen geprobeerd; ik wikkel in de goede richting (zodat het tape bij het indraaien vaster getrokken wordt in plaats van losser geduwd), maar het blijft lekken. Bij 3-4 wikkelingen spoot er een dun straaltje uit, bij 6-7 wikkelingen lekt er nog wat water onder het tape door. Het schroefdraad ziet er verder ok uit, zonder beschadigingen. Ik las elders dat het schroefdraad nog wat opgeruwd moet worden, maar dat is hier al af fabriek gebeurd (er zitten karteltjes op).

Ik had overigens hetzelfde probleem bij het aansluiten van de douchekraan. 2-3 wikkelingen volgens de instructies gaf een lekke verbinding. Uiteindelijk is die douchekraan met 6 wikkelingen wel lekvrij geworden.
 

Gerrit

  • #2
Je kunt er natuurlijk nog wat meer slagen op doen, maar je kunt het ook met hennep doen, het liefst met bijbehorende pasta.
Hennep dicht veel beter af.
 

Chathanky

  • #3
De kant van de radiator kraan en de radiator zit een tussen stuk met een messing "bol"die zich zelf afdicht, die moet je niet aftapen, als de bol beschadigd is lekt deze langs de messing tussenstuk en kan je deze alleen vervangen.

Aleen het zichtbare deel draad hoort afgetaped te worden.

 

Muxje

  • #4
Chathanky, er zit inderdaad een messing tussenstukje in (zat bij de kraan). Het is geen Danfoss kraan maar een ander merk. Volgens de bijgeleverde instructies moet het draad op het messing tussenstukje ingetaped worden.

Gerrit, ik kan het wel eens met hennep proberen. Ik heb een bos hennep en afdichtingspasta in huis, maar ik heb het spul nog nooit gebruikt... kan zo gauw op Internet ook niets vinden over hoe dat nou werkt. Hoe gaat het hennep om de schroefdraad heen? Moet ik een enkele streng door de groef heen wikkelen?
 

Chathanky

  • #5
De aansluiting van het tussenstuk en de radiator tape je in, de radiatorkraan op de radiator tape je niet in dit doet de messing kop op de radiatorkraan. dit geeft ook nog wel eens problemen met lekken.

Kijk eens goed welke verbindingsdeel lekt.
 

Muxje

  • #6
Ik heb inderdaad tape gebruikt bij het tussenstukje en de radiator, en niet bij de verbinding van het tussenstukje met de kraan. Het is duidelijk de verbinding tussen de radiator en het tussenstukje die lekt.

Inmiddels wel op de site van 1 of ander vmbo een mooie instructiekaart voor het gebruiken van hennep gevonden, met plaatjes :P
 

Chathanky

  • #7
Als je tape hebt gebruikt mag dit bij het indraaien niet naar buiten schuiven, om glijden te voorkomen braam je het draad met een scherp voorwerp, sommige fabrikanten hebben dit al voorgewerkt.
 

Muxje

  • #8
Ik heb het overgedaan met hennep & pasta, en (na het opruimen van het bijbehorende waterballet in de badkamer) lijkt het nu helemaal lekvrij. Het is even afwachten hoe alles zich met de temperatuurwisselingen houdt, maar so far so good.

Bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu