Afdekplaat Geberit UP320

Ludonotermans

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een geberit UP320 welke ik heb gemonteerd. Hierop komt dan een toiletpot.
Ik heb echter gekozen voor een ongelijke mozaïek tegel in plaats van een gladde tegel. Is het toereikend om de standaard dunne schuimen afdekplaat te gebruiken of raden jullie aan een dikke plaat te nemen zodat de druk beter verdeelt kan worden?

Bedankt voor de reacties!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat hangt van de ongelijkheid van de tegels af, zo'n 3 mm is volgens mij wel op te vangen door de standaard schuimplaat die er bij zit.
Bij een te dikke plaat zit de pot niet goed vast.

Is het verschil te groot dan de pot eerst monteren met de schuimplaat er achter, de moeren licht aantrekken en een stukje rubber, hout o.i.d.onderaan de pot tussen de pot en wand plaatsen om hem netjes haaks op de wand te krijgen en te houden bij montage, zet het blokje vast met dubbelzijdig plakband of lijm(kit).
De pot demonteren, de rand van de pot voorzien van een rilletje polymeerkit, hier een huishoudfolie overheen spannen, de pot opnieuw monteren en de moeren weer licht aantrekken en de kit laten drogen.
Door de onderkant te fixeren blijft de pot netjes haaks op de wand staan.
Na droging van de kit de pot demonteren, de folie zoveel mogelijk verwijderen/afsnijden en de pot definitief monteren, de schuimplaat i.c.m. de kit zorgt ervoor dat de pot strak tegen de wand komt.
Na montage de rand van de pot kitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu