AEG Vaatwasser blijft pompen - I20

Scher105

  • #1
Beste leden,

Mijn vaatwasser (AEG F99015VI0P) blijft pompen bij het aanzetten. Hij pomp en stop na een aantal seconden. Normaal moet hij dan met het programma starten maar nu begint hij wederom met afvoeren. Na enkele seconden stopt hij weer, paar seconden niets, en begint dan weer met pompen. Vervolgens komst I20 in het display. Natuurlijk heb ik al flink zitten te Googelen en heb de afvoer gecontroleerd. Deze is niet verstopt. Als ik ene emmer waren in de machine gooi en deze aanzet wordt het water direct weggepompt. Ook heb ik het waterslot gecontroleerd. Deze op 230 V aangesloten en de machine loopt vol met water. Dit is aan de linker zijkant te zien.
Ook de vlotter op de bodemplaat is droog en heb ik gecontroleerd. Als de machine uitstaat en ik de vlotter bedien, begint hij ook direct met pompen. Zover ik kan zien is ook de stijgbuis droog en heeft geen lekkage gehad.
Iemand nog enig idee wat het kan zijn?

Mod: F99015VI0P
PNC: 911438008/04
Type: 911D2163B3

Alvast bedankt voor de reacties.
Groeten Bart
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Drukregelaar defect of slangetje zeefhuis en drukkamer verstopt.

Zijkant demonteren rechts. Plint voor demonteren. Met fel lichtje in je zeefhuis richting aansluiting schijnen drukslang van pressostaat. En wrs zit het daar helemaal verstopt.

Screenshot_20220921-213823_Chrome.jpg


Nu moet je aan de druksensor zijde het slangetje demonteren en met heet water in het zeefhuis blazen en zuigen door het slangetje en steeds met de lamp controleren of die kamer helemaal schoon is veelal zit hij aan de onderzijde verstopt helemaal van de kamer.

Druksensor kan niks hebben dus goed droog houden en geen druk op uitoefenen. Blijft het probleem dan kan sluiting in vlotter schakelaar of ventiel toevoerslang ook problemen geven. Die zijn dan vaak hoogohmig . Of drukschakelaar vervangen.
 

Scher105

  • #3
Beste sleutelmeneer,

Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb aan de druksensor zijde het slangetje losgemaakt. Direct begon er water uit te lopen. Een verstopping zal dus niet het geval zijn. In ieder geval alles goed schoon en droog gemaakt en maar meteen een nieuwe druksensor besteld.

Het ventiel aan de toevoerslang heb ik getest met 230 VAC. Deze schakelt meteen en geeft water. De vlotterschakelaar op de bodem werkt ook. Als de pomp stil staat en ik bedien deze dan schakelt de pomp meteen in.

Ik hou je op de hoogte.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Toch kun je die lichte sluiting alleen meten met je multimeter door het door te meten. Er hoort geen water uit het slangetje te komem als de kuip leeg is althans zolang hij boven water niveau is. Controleer toch maar op verstopping. De drukregelaar schakelt namelijk op luchtdruk en niet op water. Sterker nog als er water in komt werkt hij niet of niet goed. Geen luchtdruk is leeg. En luchtdruk tot x mbar is vol genoeg.
 

Scher105

  • #5
Ok, bij demontage liep er direct water uit het slangetje. Waarschijnlijk zat deze dus al vol met water. Heb inmiddels de slang met warm water doorgeblazen. Er zat toch wat vuil in het zeefhuis. Dit kon je met de zaklamp zien zitten. Zover ik alles kan schoonmaken is dit nu gebeurd.
Toch nog even met de oude drukmeter geprobeerd maar de machine blijft pompen, stop even en begint weer opnieuw te pompen.
Nu maar wachten op de nieuwe drukregelaar.
 

Scher105

  • #6
Inmiddels heb ik de druksensor vervangen. Helaas geen resultaat. Machine blijft 3x afpompen en geeft dan de melding "pomp geblokkeerd". Als ik de machine vol met water zet en het programma start, pomp hij meteen alles weg. Een geblokkeerde pomp is dus niet het geval. Nu maar verder zoeken.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Blijf bij de verstopping drukkamer anders sluiting doormeten en anders is je print kapot.
 

Scher105

  • #8
Ik heb de drukmeter inclusief de slang helemaal vervangen. Wat bedoel je met de drukkamer? En hoe kan ik de sluiting doormeten? bedoel je hiermee de slang van de watertoevoer?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu