AEG OKO LAVAMAT 73633 trommel is vastgelopen

Janaeg

  • #1
Van de week maakte onze wasmachine een vreemd geluid/kabaal tijdens het centrifugeren. Het bleek dat de machine niet waterpas stond (hij stond iets voorover) waardoor de draaiende trommel is gaan aanlopen tegen het voorste rubber.

Dit was zichtbaar want er was rubber afgesleten en in de trommel terechtgekomen. Ook was er rubber om het verwarmingselement gewikkeld, dit heb ik kunnen verwijderen met een haaknaald, verder de trommel van binnen door de gaatjes bekeken met een looplamp, het leek er verder goed uit te zien.

Verder heb ik de trommel, na het waterpas zetten van de machine, iets naar achteren kunnen bewegen waardoor hij het rubber niet meer kan raken tijdens het draaien. Gisteren een was gedraaid en weer dat kabaal tijdens het centrifugeren en op het laatst sloeg de trommel vast en kwam er een soort rubber lucht vrij.

Meteen stop eruit gehaald en stekker eruit. Trommel loopt nu erg zwaar, weer met looplamp de trommel bekeken door de gaatjes, lijkt er goed uit te zien. Achterkant en bovenkant eraf gehaald, schokbrekers lijken in orde verder niks te zien.

Als ik de trommel van binnen beweeg dan lijkt hier iets speling in te zitten, misschien omdat de machine al wat langer niet waterpas stond is dit gaan werken, of hoort hier wat speling in te zitten?

Is het mogelijk om de buiten/binnen trommel uit elkaar te halen om te kijken of er binnenin iets aanloopt? Zo ja, hoe kan ik dit het makkelijkst doen? Heeft er iemand ervaring mee? Of heeft iemand een andere suggestie wat het zou kunnen zijn?

Het rechtsom draaien van de trommel gaat zwaar maar gaat wel. Zodra ik de trommel linksom wil draaien slaat hij helemaal vast.

Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor de reactie

Graag in het vervolg uw hele lange stuk tekst onderverdelen voor de leesbaarheid, mod
 

Henny

  • #2
Verwijder eerst eens het verwarmingselement, zodat je wat beter in de kuip kan kijken.
Mogelijk dat er toch iets inzit waardoor de trommel vastloopt.

Een kleine speling van de trommel t.o.v. de kuip hoeft niet direct een probleem te zijn.
 

Janaeg

  • #3
Bedankt voor de tip.
Dit heb ik gedaan maar zie niet dat er iets vast zit. Misschien dat er iets achter de binnentrommel zit, maar kan dit niet via de ingang van het verwarmingselement niet zien.
Heeft iemand een idee hoe ik hier bij kan? Graag advies.
 

Henny

  • #4
Je kan een kleine schroevendraaier in een gaatje van de trommel steken en hierna voorzichtig de trommel ronddraaien.
(niet te diep steken, zodat je de kuip aan de binnenzijde niet beschadigd)
Mogelijk dat er iets aan de zijkant van de kuip zit, wat hierdoor naar beneden verschuifd.
 

Janaeg

  • #5
Henny, bedankt voor je adviezen. Na nader onderzoek door de opening van het verwarmingselement. De trommel gedraaid bleek dat er een onderbroekje van 1 van de kinderen tussen de binnen/buitentrommel zat. Deze aan de voorkant kunnen verwijderen met knijptang/schroevendraaier.
Hij lijkt nu goed te draaien. Morgen gaan we een was draaien.

Bedankt!
 

Janaeg

  • #6
We zijn toch de was nu gaan draaien. Tijdens het centrifugeren toch weer dat vreemde geluid, net of er een stuk metaal tussen de binnen/buitentrommel meedraait, een hard geluid een soort van; KLOK KLOK KLOK.
Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu