AEG lavatherm: Aandrijfriem nieuw, nog steeds defect

Rongyos

  • #1
Hallo,

Zojuist bij onze lavatherm 57710 de aandrijfsnaar vervangen, die was in 4 stukken geknapt. Achterkant losgemaakt, snaar tussen trommel en achterkant doorgewurmd, om de motor as gelegd met de ribbeltjes de juiste kant op (askant), en over geleidewiel gelegd (ribbels andere zijde op), waarbij de snaar door de motor (die met veer en 1 scharnierpunt aan frame vastzit) wordt gespannen. Machine in elkaar gezet op 1 zijkant en bovenpaneel na.

De machine aanzetten resulteert echter niet in draaien van de trommel/motor (pompen werkt wel), maar in een schroeierige lucht.

Bij riem los laten hangen, draait de motor wel, dus denk ik dat het aan de spanning van de veer licht. Riem misschien te krap? Volgens Handyman is dit het juiste type snaar, zoeken op internet op typenr. bevestigt dit. (Optibelt poly-V snaar 1930 H7)

Riem andersom om geleidewiel laten lopen (zodat de motor de riem niet meer spant) levert prachtige knetterende maar raadselachtige vonken op.

Zelf aan de riem trekken krijg je de trommel wel mee rond, trommel loopt zwaar, maar niet zwaarder dan we gewend zijn.

Waarom doet-ie-t nou niet?

Roef
 

Wasdok

  • #2
De condenswaterlade heeft een indicatie schakelaar voor als er geen lade
inzit of lade te vol condenswater is

heb je hem hiet verbogen of zit hij niet goed na de riem verwisselen?

Zijplaat aan die zijde verwijderen voor controle

na reparatie ruik je meestal een brandlucht doordat losgekomen stof verbrandt
 

Rongyos

  • #3
De droger draait weer!
De motor was (blijkbaar)net een beetje uit positie gebracht door het springen van de aandrijfsnaar.Hierdoor functioneerde de spanrol dus ook niet optimaal. Na een beetje terugduwen en trekken en de aandrijfsnaar er voor de 2e keer opnieuw bevestigd te hebben doet ie het weer.

Roef
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu