AEG Lavatherm 57760 was droger: snaar vervangen maar slap

RinaldoA

  • #1
Beste medeklussers,

Met behulp van dit forum :super: :bedankt: :bedankt: :bedankt: heb ik de snaar van mijn AEG wasdroger vervangen. Het betreft een AEG wasdroger Lavatherm 57760 PNC 91601425900 met een snaar die volgens de AEG website de juiste is (7ph 1930).

De snaar zit - volgens mij goed gemonteerd om de as en om rol (zoals beschreven hier https://www.klusidee.nl/Forum/topic/aandrijfriem-wasdroger-aeg-lavatherm-57700.16651/ .) Ook is de veer goed gemonteerd.

Het probleem is nu dat de snaar wat los hangt en daardoor de trommel niet rond draait. Als ik de motor iets naar het midden van de machine kantel komt de snaar strak te staan. Als ik deze ondersteun met een schroevendraaier dan lukt het om de machine te laten draaien.

Mijn vraag is nu of er een manier is om de motor op een goede manier vast te zetten op de oude? plek (met iets meer kanteling naar het midden van de machine) of dat het vaker voorkomt dat de motor iets kantelt waardoor de snaar los komt te hangen en wat hiervoor de oplossing is? Andere suggesties en ideeën zijn uiteraard ook zeer welkom.

Ik hoop dat jullie een antwoord voor me hebben en alvast bedankt!

mvg
Rinaldo
 

Pap

  • #2
Vanaf de motor zijde gezien loopt de riem vanaf de trommel naar de motor as.
dat is dan de voorste riem
aan de achterkant loopt hij via de rol van de motor
motro naar achteren draaien en dan de riem er op leggen
is je vilt lager aan de voorkant heel
zo niet is je riem zo weer stuk
 

Pap

  • #3
Anders even google aeg droger riem afbeeldingen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu