Aeg lavamat met afstandsbediening

Ronny123

  • #1
Hallo , op ons vakantieparkje hebben we 2 wasmachines (AEG lavamat 74900 en 86810) in een washok die de gasten kunnen gebruiken maar het zou fijn zijn als daar een 'afstandsbediening' op gemaakt kon worden zodat we vanachter de receptiebalie de wasmachines los vanelkaar kunnen 'vrijgeven'.

Eerst hadden we dat met een elektrische klep met tijdschakelaar die de watertoevoer afsluit naar het washok, maar daar zitten meerdere probleempjes aan : de elektr. klep liet voor 2 uur water door ( de tijd die de machine nodig heeft voor een kookwas) maar met een '20 minuten'- programma en 2 wasmachines die dan dus kunnen draaien kregen enkele gasten het voor elkaar 5-6 wasjes te draaien voor 4 euro, niet echt de bedoeling .

Nu die elektr. waterklep kapot is wil ik er iets anders voor verzinnen maar ik kom er niet uit. Met muntautomaten wil ik niet werken gezien de prijs van die dingen en waar sluit je ze op aan? alleen professionele Mielewasmachines hebben daarvoor een aansluiting.
Heb zitten denken aan de deurvergrendeling van de wasmachine maar als de machine uitgezet word kun je de deur sowieso openen dus dat is ook geen optie ,lijkt me en de vergrendeling zit er voor de veiligheid , het lijkt me niet verstandig die eraf te halen zonder dat je weet of de machine ook daadwerkelijk klaar is.

Wie heeft er een goed idee?
 

Pap

  • #2
Je kun tegenwoordig via de gsm schakelen zijn speciale schakelingen voor
de wasmachine daar op aansluiten en alles is mogelijk
ga maar eens googlen op sms schakelen
of gsm schakelaar
 

Ronny123

  • #3
Leuk idee , maar wel een beetje kostbaar met al die sms-jes de hele dag, het washak is gelukkig niet zo heel ver verwijderd van de receptiebalie : +/- 150 mtr. dus een meeradrige kabel leggen is niet het probleem. maar het idee van de 220 volt te schakelen is wel een goede maar hoe maak je dat ie aan het einde van een 20-minuten-wasje maar ook bij een kookwas van 2 uur de stroom uitschakeld ,pas ná het einde van het wasprogramma.

Bestaat er zoiets als een schakelaar die vertraagd afvalt op het moment dat er geen stroomvraag van de wasmachine meer is, dus bij het einde van het programma pas de stroom verbreekt en niet ergens halverwege het programma (als de boel staat te weken bijvoorbeeld)?

Weet iemand wat de langste (wacht-)tijd is tijdens een programma dat de wasmachine geen stroom vraag

alvast bedankt voor het meedenken
 

Pap

  • #4
Probleem 1 het mag eigenlijk niets kosten
zet hem in een hok sleutel bij de balie
je kun de stroom meten en daar op schakelen weer probleem 1
 

Ronny123

  • #5
Probleem 1 is geen probleem maar een uitdaging
goede doelen moeten ieder gekregen dubbeltje 2 x omdraaien voor ze het uitgeven en dat is ook goed, je kunt het maar 1 keer uitgeven.
 

Pap

  • #6
Ik bedoel het niet verkeert maar geef aan dat het al gauw in de kosten loopt
en dat willen we zo laag mogelijk houden
 

Ronny123

  • #7
Uiteindelijk komt er wel iemand met een verschrikkelijk goed idee,hoop ik :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Is een muntautomaat, zoals die in wasserettes gebruikt werden, niets voor u ?
 

Ronny123

  • #9
Die krijg je niet aangesloten op een AEG ,alleen prof. Mieles hebben dat dus dat is helaas geen optie en die zijn ook erg duur
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu