AEG LAVAMAT 64858L ongebalanceerd(defect trommelkruis?)

D33f

  • #1
Hallo,

Sinds gisteren ben ik in het bezit van een AEG Lavamat 64858L.

Deze heb ik bij een witgoedspecialist in Heerlen gekocht.

Het gaat hier om een tweedehands machine (max 4 jaar oud maar kan ook jonger zijn) met een prijs van € 230,-

Ik dacht pak maar liever een wat duurdere machine dan weet je ook zeker dat deze kwalitatief beter is.

Ook is mij verzekerd geworden dat alles is nagekeken aan de wasmachine, en verder heb ik er ook garantie bij gekregen tot aan 31-12-2013.

De eerste 2 wasbeurten gingen perfect, maar bij de 3e ging het helaas al mis, de trommel raakte zo dermate uit balans dat ik het programma heb moeten onderbreken omdat ik anders het gevoel had dat de wasmachine uit elkaar zou rammelen terwijl de machine absoluut niet overbeladen was (gewogen voordat het de machine inging).. Uiteindelijk heb ik de was stabiel kunnen draaien maar de trommel was op dit moment minder dan de helft gevuld.

Verder staat de machine waterpas.

Nu dacht ik van hmm, wellicht was de was niet goed verdeeld, ala.

De volgende dag een nieuwe poging gedaan in de hoop dat het nu wel goed ging (4 jeansbroeken > 3KG) terwijl in de handleiding staat dat het tot 3,5KG mag.

Helaas bij het starten van het centrifugeren zag ik al dat de trommel weer behoorlijk uit balans was en begon te bonken tegen de kuip.

Uiteindelijk heb ik de was pas kunnen voltooien met 2 broeken in plaats van 4. Dit lijkt mij toch niet de bedoeling dat men maar 2 broeken kan wassen omdat anders de machine te onstabiel wordt ?

Verder heb ik ook de trommelkruis proef een geprobeerd, en ik heb gemerkt dat er dus een speling zit als ik de trommel naar boven duw (zie foto, rode pijl) wel een kleine speling maar het voelt wel alsof hij tegen de as aankomt/afgaat.. Hierdoor vermoed ik dat trommelkruis defect is.



Ook heeft de trommel veel speling als ik hem naar binnen en buiten probeer te bewegen (dit zal tot een zekere grens normaal zijn neem ik aan).

Ik voel me nu best genaaid als ik eerlijk mag zijn, want ik had wel verwacht dat ik er weer even tegenaan kon met deze machine, zeker gezien de prijs en de toezegging dat de machine volledig is nagekeken.

Kan ik mij nog beroepen op de reparatie van het trommelkruis ? Want ik weet dat wanneer een trommelkruis defect is dat de machine zo goed als afgeschreven is.

Verder heb ik ook nog een filmpje geüpload om het defect te demonstreren. Let wel hierbij heb ik er al wat was uitgehaald (3 broeken in plaats van 4), want bij de wasbeurt hiervoor was het nog een stuk erger.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
We kunnen je geen advies geven over de garantie van je wasmachine dit zal je echt met de verkoper moeten bespreken indien garantie zal hij dit repareren of anders oplossen
 

D33f

  • #3
Dat snap ik, het gaat mij dan ook eerder om advies te vragen over mijn diagnose (defect trommelkruis), daar ik niet veel verstand heb van wasmachines helaas, maar wel als de dood bent zodra het machine behoorlijk uit balans raakt.
 

D33f

  • #4
Bedankt voor de hulp, ik heb al meerdere bevestigen gekregen door experts dat het dus daadwerkelijk het trommelkruis is.

Heb de verkoper gebeld, en deze wilde mij eerst een vervangend apparaat neerzetten maar hier ging ik niet mee akkoord, en ben overeengekomen dat ik mijn geld terug krijg (hoop dat dit ook daadwerkelijk het geval is).

Hierna wordt er maar een nieuwe machine gekocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu