AEG Lavamat 57848 doet het vaak niet

MrMarcel

  • #1
Beste mensen, ik heb de al heel veel gelezen op uw forum maar nog niet een bevredigend antwoord gelezen. Ik heb het volgende probleem.
Mijn AEG droger doet het soms niet, het lijkt of de motor het heel zwaar heeft tijdens het opstarten, je hoort een gezoem, als ik hem een zetje geef dan loopt hij wel maar erg moeizaam en stopt dan meestal, die draaid dan ook maar een kant op. Ik heb overigens de gehele machine schoongemaakt en van (veel) stof ontdaan.
Nu heb ik begrepen dat er allerlei oorzaken kunnen zijn, condensator stuk, printplaat doorgebrand.
Ik heb de lagers ook bekeken en die lijken in orde als ik de motor en ontdoe van de aandrijf riem dan loopt hij zwaar maar draait wel, ik heb ook het idee dat de machine het beter doet als ik de achterwand iets buig. Het vervelende is alleen dat ongeacht mijn handelingen de machine het soms wel en soms niet doet.
Ik weet me geen raad meer, wie kan me helpen, alvast heel erg bedankt.
Gr. Marcel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lijkt toch op een defecte condensator, laat hem even doormeten bij een onderdelenwinkel.
 

MrMarcel

  • #3
Ik had al het vermoeden dat de condensator stuk was en inderdaad ik heb er een bij de lokale elektronica winkel gehaald, 4,75 ipv AEG 40,- euro. En het lijkt er op dat de droger weer werkt.
In ieder geval is het me gelukt door de info op dit forum waarvoor veel dank.
Ik heb nog wel een klein probleempje met de achterwand wand de pakking / kit is vergaan en ik weet nog niet hoe ik dit moet oplossen. Ik denk dat ik morgen maar vloeibare pakking bij de automaterialen zaak haal, suggesties zijn natuurlijk welkom.

Gr. Marcel
 

MrMarcel

  • #4
Jan schreef:
Lijkt toch op een defecte condensator, laat hem even doormeten bij een onderdelenwinkel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu