AEG Lavamat 520 condensdroger

Bas72

  • #1
Ik heb sinds 2 weken het volgende probleem met mijn condensdroger.
Nadat ik de was erin heb gedaan gaat de droger circa een half uur drogen. Dan stopt hij geeft hij om de 10 seconden een piep. Als ik dan ga kijken knippert het 'start/pauze lichtje en brand het lichtje van het reservoir.
Ik haal het reservoir er vervolgens uit en druk op start. Hij droogt dan weer twee minuten en dan begint hij weer te piepen.

Het reservoir zelf gebruik ik niet: het condenswater wordt direct afgevoerd in de afvoer. De ruimte waarin het reservoir zich bevindt, is verder ook schoon.

Het betreft een AEG Lavamat T 520-w electronic
Type: A481ASB01n
PNC: 91601416700
 

Fronsky

  • #2
Hallo,

Kan van alles zijn. Maar iets soortgelijks heb ik ook gehad.

Daar bij bleek de voeler in het afvoerkanaal van de lucht 'verpakt' te zijn in allemaal vochtig pluismateriaal. De voeler zat net in een rare hoek van de ronde houder die om de fan geplaatst is, die het lucht circuleert.

Deze houder was bij mijn aeg condensdroger (ander type) via de rechterzijkant makkelijk herkenbaar. De voeler is aan de buitenkant ook zichtbaar en kun je loshalen. Maar de vuiligheid zat binnenin.

Succes
 

Bas72

  • #3
Bedankt voor je reactie, maar wordt dan toch een monteur uitnodigen. Zal hem vragen wat eraan schort en wat we daar eventueel zelf aan kunnen doen.
 

Bas72

  • #4
Monteur is langsgeweest: bleek het meetsysteem te zijn. Dit is schoongemaakt en ge-update.

Groeten, Bas
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu