AEG Favorit i20 code

Rsremco

  • #1
Helaas heb ik bij mijn AEG Favorit de code i20 in mijn displey staan.

Inmiddels heb ik al meerdere dingen geprobeerd, maar tot nu toe geen resultaat.

Ik heb het verwarmingselement afgesloten en dan draait de machine gewoon zijn programma helemaal af. Zodra ik het element aansluit pakt de machine geen water. Je hoort wel een pomp draaien en na 4 minuten komt de i20 code.

Als ik het verwarmingselement aansluit als de machine al in zijn programma zit en water heeft gepakt (zodra de machine water heeft gepakt zet ik hem uit, sluit ik het element aan en zet hem weer aan) doet hij het goed en word lekker warm tot het moment dat hij het water weg pompt, als hij dan weer water wil pakken slaat hij op de i20 code.

Labyrint heb ik schoon gemaakt en de machine een paar keer laten draaien zonder het verwarmingselement aangesloten. verwarmingselement door gemeten en deze geeft 25ohm op de aansluitingen.

Weet iemand waar ik nog meer naar kan kijken

Ik kan nergens een exacte type aanduiding vinden, maar op de machine staat "AEG Favorit simplicity
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Element vervangen en controleren op lekkage van de stijgbuis die zal water lekken naar beneden.
Dan is het beste beide vervangen.
 

Rsremco

  • #3
Hallo S.oldeerbout, Er is geen lekkage aan de stijgbuis. Het element zelf lijkt mij goed, dit omdat de waarden bij het doormeten correct zijn, en het element gewoon functioneert in de vaatwasser als ik deze aansluit zodra de machine water heeft gepakt (ook als ik hem rechtstreeks aan de 220 hang doet het element het goed). Er is wel lekkage geweest maar denk dat dit kwam door het erg vuile labyrint, daarom heb ik deze gereinigd. Nu heeft de vaatwasser al 5x zijn programma gedraaid zonder aangesloten element en is er nergens een druppel vocht te zien.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Gewoon element vervangen en goed blijven kijken op lekkage op het element.
Typenummer hoort rechts aan de zijkant van de deur te zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu