AEG Favorit 60830 vaatwasser waterprobleem

Keesklust

  • #1
Hallo medeklussers,

AEG Favorit 60830
Typ; 45_2 DFR04
PNC 91123257800
S-NO 32632856

De vaatwasser gaf code 30, wateroverlast. Had idd water in de bak staan. Na raadplegen van dit forum heb ik eerst de soda methode geprobeerd, met redelijk resultaat. Ook de slang van de bak naar het labyrint schoongemaakt dmv blazen en pijpenrager.
Daarna de machine verder opengeschroefd waarbij bleek dat het labyrint tamelijk vervuild was. Ook liep er wat water uit het losse slangetje onderaan bij waterinname . En er drupte ook water uit de achterkant van het labyrint bij waterinname.
Het labyrint gedemonteerd en schoongemaakt. Na terugmonteren komt er geen water meer uit het slangetje, echter veel meer lekkage aan de achterkant. Ik vermoed via het dunne plastic flapje wat een rechthoekige opening bedekt. Daar is het labyrint vochtig, rest droog.
Vragen: heeft iemand dit al eerder meegemaakt? Waar dient het plastic flapje voor? Zou ik het gewoon dicht mogen plakken of is het een overloop / beveiliging?

Alvast dank voor jullie reacties.
Kees
 

Keesklust

  • #2
Helaas nog niemand met een advies, dus heb ik de gok gewaagd.
Een los flapje komt niet voor op de onderdelen lijst bij AEG, en een losse 'regenereereenheid' (labyrint) kost daar E108, da's wel duur...
Ik heb het flapje afgeplakt met merk verwijderd duct tape. Net een keer laten spoelen en het werkt! Ben benieuwd of de tape ook houdt bij hogere temperaturen. Indien nodig laat ik dat wel weten.

Wellicht overbodig te melden, maar let bij het terugplaatsen van het labyrint heel goed op de afdichtingen onderaan en rond de opening naar het binnenste van de machine (bij de oranje knop). Bij mij lekte het in eerste instantie behoorlijk...
 

Keesklust

  • #3
Ook het 30 minuten programma en 70 graden intensief draaien goed, geen lekkages meer.
Qua plastic flapje heb ik het vermoeden dat het toch een soort overloop is. Als de machine zich vult komt het water in het labyrint bijna tot het flapje en dan beginnen de sproeiers en daalt het nivo in het labyrint.
 

Keesklust

  • #4
Na een week gebruik nog steeds in orde, dus operatie mag geslaagd genoemd worden. Helaas nog geen reactie waar het 'plastic flapje' voor bedoeld is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu