Aeg 72620 welk tandwiel verwijderen?

Vraagsteller

  • #1
Onze aeg 72620 gaf code ce, gegoogeld, zeepbakprobleem met tandwielen.
ik zie nu dat het oranje tandwiel een paar tandjes mist, afgebroken zijn. Kan ik nu dat tandwiel verwijderen en is het dan opgelost, of mag ik ze alle drie verwijderen?
ik las op fora dat hij dan geen wasverzachter meer pakt, maar dat gebruiken wij ook nooit. maar wat ik me dan natuurlijk afvraag is, pakt hij dan nog wel het zeeppoeder? of moet je dat dan voortaan op de was gooien? ik hoop dat iemand mij snel kan helpen, want de ik ben er nu mee bezig.
 

Vraagsteller

  • #2
Weet niemand dit?
als tandwiel/en verwijderen een oplossing is , waarom dan een duur zeepbakdeksel kopen?
mits duurzame oplossing. ik las dat ook iets versteld moet worden naar hoofdwasmiddel, maar hoe dan, en is dat echt nodig?
 

Vraagsteller

  • #3
Heb witte LOSSE tandwiel verwijderd en nu draait de was weer en er stroomt gewoon water door , volgens mij, nu alle zeepbakdelen, maar dat maakt toch niets uit, als hij maar de waspoeder pakt uit het hoofdvak en dat doet hij. probleem opgelost, en 100 euro bespaard. zie het nut van de tanwielen eerlijk gezegd niet, misschien kan iemand me uitleggen wat het nadeel is van mijn methode?
het gele tandwiel draait nu loos rond....
 

Ronald41

  • #4
Nadeel is dat de machine nu niet aparte wasmiddelen (voorwas en hoofdwas) en wasverzachter kan selecteren. Als je maar 1 gedeelte gebruikt en niet voorwast is er geen probleem, lijkt me.
 

Vraagsteller

  • #5
We hebben nooit anders dan waspoeder gebruikt. Een van de tandwielen zat duidelijk. vast, geblokkeerd en nu kan de aandrijftandwiel weer vrij draaien. Hij had wel door kunnen branden lijkt mij, met al die electronica. Net op tijd. Dit tandwielprobleem lijkt standaard voor te komen na een aantal jaren, wat ik las op internet. Maar wat een onzinverhaal dat je het mechanisme nog zou moeten verstellen naar hoofdwasmiddel! helemaal niet nodig, want ik zie zelf duidelijk het water door de twee wasvakken spoelen, hoofd en wasverzachter. Wasmachine is ca 15 a 16 jaar oud en kan nu weer jaren voort hoop ik, gaat pas weg als er echt niets meer zelf aan te knutselen is, de vorige was 22 .
ps ik had ook nog foto's geladen maar dat is zo te zien niet gelukt?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu