Advies voor cv ketel op woonschip

Ntimmer

  • #1
Beste forum lezers,

Sinds kort woon ik op een woonschip. Dit schip heeft alleen een houtkachel. Graag zou ik een CV ketel installeren. Omdat er geen vaste electra/gas aanlsuiting is geef ik de voorkeur voor een propaangas CV ketel. Heeft iemand hier ervaring mee en zo ja wat voor advies kan je geven mbt tot het type ketel (Merk). Daarnaast ben ik op zoek naar een installateur die de ketel kan installeren e.d. Het schip ligt in Groningen.

Alvast bedankt voor de reacties.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er zijn meerdere installateurs in groningen die dat kunnen, goudengids even raadplegen.

Merk en installateurs adviezen/ beoordelingen zijn niet toegestaan op klusidee
 

Xr8

  • #3
Wellicht overbodig als je een installateur inschakelt. Maar mocht je zelf een ketel aan willen schaffen let dan op dat niet alle toestellen geschikt zijn voor propaan. Er zijn ook merken welke probleemloos op propaan stoken na het veranderen van enige instellingen en afstellingen.

Succes.
 

Swblom

  • #4
Je kunt ook eens googlen op groningerschippers. Dan kom je uit bij een website van een aantal enthousiaste woonbootbewoners in Groningen. Daar zit zeker iemand tussen die je wegwijs kan maken in allerlei vraagstukken.


Succes.

P.S. Heb je ook overwogen om op olie/diesel te gaan stoken? Gas is niet echt gebruikelijk aan boord van een schip. Het plaatsen van een voldoende grote propaantank is problematisch. Zeker omdat dit meestal huurtanks zijn.
Ook blijft gas in verband met eventuele lekkage gevaarlijk op schepen omdat je het zich op het laagste punt ophoopt.
 

Cardin94

  • #5
Het is ook mogelijk om CV op hout aan te leggen. Eventueel een CV pellet kachel.

Propaan:
Bij een groot deel van de CV leveranciers kun je aanpassingssetjes kopen om op propaan te stoken. Nadeel is dat de levensduur van je CV meestal achteruit gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu