Advies voor badkamer

Schilderstraat

  • #1
Goedendag, ik ben nieuw op dit forum. De rede dat ik me aangemeld heb is dat ik wat advies wil inwinnen voor onze badkamer.

Vanaf december gaan we aan de slag in ons nieuwe huis. Een van de belangrijkste dingen die we gaan doen is de badkamer. Ik heb een ontwerp gemaakt. In de 3D tekening hieronder kun je zien wat de bedoeling is.



Ik zou graag van jullie willen weten hoe ik de muur en het badmeubel het best kan maken. Ik ga er vanuit dat de wand voor WC en kranen van 18mm multiplex gemaakt dient te worden.

Ik zit er aan te denken om het wastafelmeubel te stucen ipv tegelen. DIt meubel zou dus onderdeel van de voorzetwand kunnen worden.

Wie heeft er een idee hoe ik dit het best aan kan pakken? Zit er trouwens dik in dat ik het niet (geheel) zelf ga doen.

Alvast bedankt voor de tips!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het voorzetwandje bij wastafel en toilet, kun je het beste van gasbetonblokken maken.
Ook het muurtje bij de douche.
Het badmeubel, kun je het beste en gemakkelijkst maken van blauwplaat, of wediplaten.
 

John_D

  • #3
Ik heb vorig jaar toevallig een vergelijkbare badkamer aangelegd. Ik heb destijds gasbetonblokken gebruikt. Zijn gemakkelijk te verwerken, voor leidingwerk etc. Gasbeton is gemakkelijk te stucen, multiplex niet.
 

Droid

  • #4
Ik zou het niet stuccen... het is een plek waar je veel tegenaan staat, waar water, haren, zeep, etc op komt vanuit de wasbak. Denk dat het binnen no-time smerig is en moeilijk schoon te maken.

Verder, zoals de andere reacties al aangeven: de wanden van Ytong en de plateau's van wedi-plaat, uitermate geschikt voor deze situatie.

Is dat bij de douche een raam? Laat dan de 'vensterbank' voldoende aflopen naar binnen... je wilt niet dat daar water je spouwmuur (?) in loopt.
 

Bollo

  • #5
Ik heb eigenlijk geen tips of advies. :oops:
Maar wat ik wel zou willen weten, hoe je dat 3D ontwerp hebt gemaakt.
Mag ik misschien weten hoe dat programma heet? Desnoods via de PM.
 

John_D

  • #6
Een kleine aanvulling op m'n vorige opmerking. Als je het stuct moet je het zorgen dat je het afwerkt met een speciale verf voor badkamers. Dit is waterdicht en dus schoon te houden. Hou er echter wel rekening mee, als er een beschadiging is het schilderwerk ontstaat er geen bescherming meer is. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Droid het afraad.
I.i.g. succes
 

Droid

  • #7
John_D schreef:
Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Droid het afraad.
Inderdaad :)
 

Haplo

  • #8
Achterwand kun je ook maken met een frame van hout en dan met groene gipsplaat. Voordeel hier van is dat je het water en de afvoer makkelijker weg kunt werken. Douchemuur idd Ytong.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu