Advies verf voor buiten

Caroden01

  • #1
Wij hebben een nieuwbouwhuis van nu bijna 7 jaar oud. De voorzijde van het huis staat in de volle zon. We moeten het om het jaar laten schilderen omdat de verf het zwaar te verduren heeft. Nu zijn de kozijnen weer aan een beurt toe (eigenlijk alleen de onderste liggende delen). Ik vind dit wel erg snel (onze buren hebben er ook last van).

Mijn vraag: is er een verfsoort beschikbaar die beter bestand is tegen weer/wind/veel zon?

Ter info: we laten altijd schilderen door een professional.

Alle tips zijn welkom!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een prof weet welke verf het beste is, leuk voor zo'n man dat iemand via een vraag op een forum de verf gaat voorschrijven. :?
 

EGeen

  • #3
Kleur, product, plaats, zon/windkant, voorbehandeling spelen allemaal een rol in de duurzaamheid van de verf. Laat u voorlichten bij een speciaalzaak of een schilder.

Normale verfsoorten gaan theoretisch ongeveer 5-6 jaar mee, duurdere soorten doen daar nog 4 jaar bovenop.
 

Caroden01

  • #4
Jan schreef:
Een prof weet welke verf het beste is, leuk voor zo'n man dat iemand via een vraag op een forum de verf gaat voorschrijven. :?
Volgens mij is het forum daar juist voor. En de beste man weet toch niet dat het over zijn schilderwerk gaat, ik noem geen namen, zelfs mijn eigen naam niet? Ennuh, ik mag als consument toch zeker wel zelf onderzoek doen?? :roll:
 

EGeen

  • #5
Zeker, en om eerlijk te zijn is het wellicht lastig om zo advies te geven doordat er op dit forum geen merken en producten bij naam als advies mag worden gegeven.

Trouwens, u heeft een ademend systeem erop gehad waarschijnlijk omdat het nieuw hout is geweest. Dit is de beste keuze voor nieuw hout, maar deze systemen verkrijten altijd iets sneller dan normale lakken.

Het hout is nu uitgewerkt na zeven jaar dus nu kan er (als het netjes hout is etc etc etc) een afsluitend systeem op worden gezet.
 

Caroden01

  • #6
Oke, bedankt. Dat is een goed advies. Onze schilder heeft 2 jaar geleden al een keer geschilderd, ik weet niet wat hij toen gebruikt heeft maar ik zal hem ook weer om advies vragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu