Advies, tips gevraagd voor aanleg tuin

Sammies

  • #1
Hallo,

Ik heb de volgende vraag en ik weet, het is een complexe situatie echter ik had graag wat input omdat wij het graag zelf willen uitvoeren of in ieder geval al een start te maken.

De uitdaging is het volgende we hebben een stuk land achter ons huis waar wij een tuin van willen maken. Het geheel heeft afmeting van 35 meter breed en 20 meter diep. In dit stuk bevindt zich ook een bron, maar we hebben sterk het vermoeden dat het water niveau gezakt is. De reden weten we niet. Nu is het zo dat deze bron ook water "lekt" waar wij onze tuin willen hebben. Met het gevolg dat er een heel stuk heel erg drassig is. De tuin loopt ook af dus dat helpt ook niet echt. Positieve hierin is dat de afloop naar een riviertje is. Het is klei grond en daardoor staan er ook plassen na een regenbui.

Vraag hierin is hoe dit aan te pakken. Ik dacht het volgende om met de bron te beginnen want als dat eenmaal aangepakt is dan is al een stuk van de nattigheid verholpen althans constante lopen van water. Moeten we de oude bron afbreken en een nieuwe plaatsen?

Drainage plaatsen, daar ontkomen we niet aan. We zijn van plan om natuurlijk zwembad te plaatsen maar dit is op termijn.

Wat te doen met de grond? Ik hoor zoveel tegenstrijdige berichten. Wel grond frezen, niet grond frezen etc.

Ik heb wat foto's van de grond maar weet niet of dit echt verhelderend werkt.




Alvast bedankt

Sam
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
En in welke plaats mag die grond liggen ?
 

Sammies

  • #3
Deze ligt in België :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vroeg in welke plaats want misschien dat iemand de omstandigheden ter plaatste kent en u kan helpen. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu