Advies ondervloer

MartendV

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig met een nieuwbouw woning waar wij een massief houten vloer zwevend willen inleggen. Welke ondervloer adviseren jullie mij? Gewoon standaard alufoam? Ik wil namelijk niet teveel in de hoogte gaan, omdat de planken o.a. ook al 25mm dik zijn, en het hoogteverschil naar tegels in hal/bijkeuken dan ook groter worden.

Mvg

Marten
 

Kacheltje

  • #2
Dag MartendV,
Aangezien je een niewbouwwoning hebt ga ik er van uit dat je geen houten constructievloer hebt.
Een dunne standaard dampremmende ondervloer zou normaal voldoende zijn.
Als de dekvloer wat minder vlak is een dikkere ondervloer beter. Deze kan de oneffenheden opvangen.
Een wat dikkere ondervloer dempt het contactgeluid beter. Heb je een appartement ben je vaak verplicht om aan deze voorwaarde te voldoen.

Het advies hangt dus mede af van het bovenstaande.
Bij een Nieuwouw volstaat vaak een dunne ondervloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er is maar 1 goede mogelijkheid hier achter te komen, n.l. het advies van de parketleverancier die is komen kijken hoe de ondervloer er uit ziet.
Op afstand iets roepen draagt niets bij.
 

MartendV

  • #4
De houten vloer is een oudje, gesloopt uit een oude boerderij. Deze heb ik voor een mooi prijsje op de kop getikt, planken zijn 25mm dik en goed 20cm breed. Het is dus een beetje afwachten hoe deze erbij ligt nadat hij is geschuurd en geolied. Maar nu ziet het er ook al heel mooi uit.

De vloer in de woning is een zandcement dekvloer. Deze is inmiddels wel droog genoeg (minder dan 2.5% vocht). Wel lopen er op bepaalde plaatsen cv-leidingen door de dekvloer. Moet ik me hier zorgen over gaan maken ivm de warmte die hier uit voort komt? Of is een alufoam ondervloer hier wel voldoende?

Mvg Marten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu