Advies omtrent betonnen vloer schuur, tegen bestaande vloer

Snorky

  • #1


Hoi allen,

Op deze tekening staat de huidige situatie. Dit nieuwbouwhuis was voorzien van een kleine schuur. Deze is inmiddels afgebroken, er ligt alleen nog een betonnen vloer.
Omdat het huis iets scheef op de kavel staat, was ook de schuur evenwijdig aan het huis geplaatst.

Inmiddels is er een vergunning voor een schuur over de volledige breedte van de tuin.

Na lang overleg en meten is besloten dat de meest praktische en nette oplossing is de schuur evenwijdig aan de kavel te bouwen. De afstand van het huis is zodanig groot dat dit niet op zal vallen en het maakt de schuur en omloop achter de huizen netter.
(Zowel achter, als rechts naast de kavel is een looppad)

Er ligt dus een betonnen vloer getekend in het blauw, deze moet vergroot worden naar de rode afmeting. Naast de 'naad' tussen de oude en nieuwe vloer hebben we ook onze bedenken hoe we op de punten 1 en 2 de nieuwe vloer zodanig aan laten sluiten dat deze dunne strook niet barst.

Wat is jullie advies?
 

Camino

  • #2
Het lijkt me belangrijk om op de plaatsen waar de smalle spieen beton komen stekeinden van 8 mm in de bestaande vloer te bevestigen. Deze stekeinden kunnen worden gefixeerd door gebruik te maken van chemische ankers.

Vervolgens kunnen aan deze stekeinden stroken wapeninsgmat worden gevlochten welke naar beneden hangen. Langs de randen zou ik het zand dan ook wat dieper uitgraven dat daar meer volume aan beton kan worden gestort, hier wordt namelijk later je rechtstand opgemetseld.

Als de mogelijkheid er is zou het mooi zijn als je over de bestaande betonvloer nog een laag van 8 cm beton heen zou kunnen storten dan kun je hier ook bouwstaalmatten in kwijt waardoor de bestaande vloer met de nieuwe fundering verbonden wordt.
 

Snorky

  • #3
Dank je Camino.

Nee, de vloer van het huidige schuurtje steekt al een flink eind boven het maaiveld uit, nog 8 centimeter erbij zou erg misstaan en een grote opstap betekenen.

Ik zie nog niet precies hoe ik deze stekeinden zou moeten vlechten met betonijzer, maar we zullen iets proberen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Bij voorkeur de vloer slopen en opnieuw beginnen.

als alternatief zou je er een stukje af kunnen slopen zodat je minimaal een kleien halve meter nieuw beton rondom krijgt.
De wapening uit de oude vloer daarbij zoveel mogelijk intact houden en in de nieuwe vloer opnemen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Is de oude vloer geschikt voor de nieuwe, grotere schuur? Vorstrand?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu