Adriatico Inbouwtoilet lekkage of niet?

Cannabliss

  • #1
Ik ben bezig met het inbouwen van een inbouwtoilet. Voordat ik de boel wilde dichttimmeren en tegelen testte ik de toilet uit. Nu blijft uit het pijpje onder het reservoir water druppelen. Nu dacht ik zelf dat het aan het mebraam lag en heb een nieuw binnenwerk gekregen van ADriatico. Nu zette ik deze in het reservoir en blijft het druppelen.

Is dit normaal dat er altijd een beetje water doorstroomt (druppelen), of mag er helemaal niets uitkomen?

Bij voorbaat dank voor de reactie.

Met vriendelijke groet Clifton Mathew
 

Fiesiekus

  • #2
Nee, er hoort niets uit te komen. Als u het stopkraantje dichtdraait, wat gebeurt er dan na enige tijd met het druppelen?
 

Xr8

  • #3
Dit is zeker niet normaal, je zou inderdaad aan het membraan kunnen denken.

Heb je ook naar het water niveau in de bak gekeken? Wanneer deze te hoog staat dan loopt dit over in een overlooppijp binnen in de bak, dit loopt normaliter in de wc pot, en voorkomt waterschade bij het weigeren van de vlotter.

De hoogte van de vlotter is meestal instelbaar, het kan ook zijn dat deze heel minimaal doorlekt.

Succes.
 

Cannabliss

  • #4
Het houdt niet op met druppelen als ik het kraantje uitzet. Het stopt dan pas als al het water uit het reservoir is. Nu heb ik een ander membraan er extra bijgezet, maar het blijft druppelen. Wel minder. Het membraan (afsluiter) aan de onderzijde van het reservoit naar de pot toe, laat een beetje water doorsijpelen, waardoor het reservoir na een uur weer bijgevuld wordt (niet echt waterbesparend).

Ik ben ten einde raad.
 

Cannabliss

  • #5
Het water nieveau in de bak is goed. Als ik de de kraan dichtdraai loopt het water heel langzaam uit het reservoir (gaat echt met druppels). Maar is een hele emmer gedurende de hele dag.

Zou het misschien ook kunnen liggen aan het reservoir. Ik denk dat het membraan goed is, aangezien dit het tweede binnenwerk is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het lijkt me verstandig het hele spul terug te brengen, stel dat het tijdelijk niet meer lekt en na verloop van tijd weer begint, dan moet u alles weer slopen.
 

Cannabliss

  • #7
Ik denk dat u gelijk heeft. Dit werkt voor geen meter. Zal er morgen mee terug gaan.

Bedankt voor de reactie.
 

Xr8

  • #8
Inderdaad, gewoon terugbrengen. Ligt er geen bouwvuil onder in de bak, gruis oid. Dit wil ook wel problemen geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu