ADG 7340 854234001710 6 keer knipperen

Bytrademark

  • #1
Ik heb deze wirlpool vaatwasser met het probleem dat hij 6 keer knippert en dit patroon weer herhaalt. Ik reset m, zet m weer aan en hoor een halve minuut het geluid alsof die begint maar slaat daarna weer af.
Een bedrijf dat ik gebeld heb heeft t over een algemene storing en wil wel komen kijken natuurlijk.
Wellicht dat iemand een simpele oplossing heeft het probleem te verhelpen of weet wat deze foutmelding betekend? :idea:

Groeten Tom
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F6:6 X knipperen is een signaal dat de kraan dicht zit.
is meestal "geen watertoevoer".
Door o.a. een verstopt zeefje, maar ook nog wel eens door een defecte kraan, en een zeldzame keer door een defecte aquastop (die aan de slang vast zit).

Controleer of er water in de machine komt en het zeefje in de waterstop niet verstopt zit, als er zo'n blauwe waterstop op de kraan tussen zit verwijder die dan.
 

Bytrademark

  • #3
Die waterstop kan neem ik aan ook grijskleurig zijn en zit met een schroefring op de kraan gedraaid, die bedoelt u?

En is dit gewoon een kwestie van een waterpomptang en tegen de klok indraaien na ik de kraan dicht heb gedraaid?

Sorry voor mijn amateurisme en ik dank u alvast voor het antwoord! :wink:

Tom

ps hoe weet ik dat een waterstop defect is?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat grijze waterslot hoort bij de machine, als u die er afdraait, tegen de klok in, kunt u zien of het zeefje verstopt zit.
Is het zeefje schoon dan kunt een beetje azijn in het waterslot gieten en een nacht laten staan, er kan nl. ook kalk in zitten.
 

Bytrademark

  • #5
Het afdraaien ging met klok mee pfff ik voelde me ff een watje maargoed hij is er af. Nu ie eraf is en het zeefje zie lijkt het me vrij schoon allemaal dus dacht als ik dat kleine beetje azijn wat erin staat laat zitten ik zet die vaatwasser weer aan dan zou die als het ware die azijn toch op moeten slurpen?? maar er gebeurd niks en het azijn blijft er gewoon in staan. Nu denk ik dus dat de waterstop kapot is?? en het volgende probleem is eigenlijk hoe ik die slang vervang die zit namelijk helemaal achter mn aanrecht weggewerkt en bijn nu eenmaal geen smurf. Dus de vraag blijft hoe ik die vaatwasser eruit krijg of een beetje los zodat ik met mn handen achter kan? Of is het ook mogelijk die grijze slang af te knippen en er alleen een nieuwe waterstop op te schroeven?? :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Laat eerst de azijn er intrekken, als het ding het morgen nog niet doet kunt u altijd nog slopen.
Met de klok mee of tegen is afhankelijk van de schroefdraad, er zit rechtse schroefdraad op de kraan dat is met de klok mee, losdraaien is dus tegen de klok in :wink:
 

Bytrademark

  • #7
Ik heb die waterstop nu een avond in de schoonnmaakazijn laten staan maar er stond eigenlijk nog net zoveel in vanmorgen als ik erin heb gedaan.

Aangesloten en het blijft een 'f6' storing is er nog iets anders simpels wat ik kan proberen voor ik de slang vervang?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Waarschijnlijk dan de aquastop defect.
Zit er geen knik in de slang ?
 

Bytrademark

  • #9
De monteur die vdg langs is geweest zegt dat er ergens een electrisch paneel moet worden vervangen en dat het niet aan de slang ligt omdat daar ea electromagnetisch onderdeel in zit dat het toch zou moeten doen (ligt trillen) al zou die kapot zijn. De slang krijgt volgens hem geen electriciteit door een kapot paneel?? kosten all inn 80 euro en 3 mnd garantie op reparatie. Hij komt morgen terug om het te vervangen. klinkt dit vertrouwd in uw oren? :?:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Zou kunnen dat er een printplaat kapot is, is mij niet bekend bij deze foutcode, als de monteur het onderdeel vervangt en de machine doet het weer dan zit de storing daar ook in zou ik denken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu