Acrylaatkit vervangen door normaal voegmiddel?

Plus

  • #1
De vorige eigenaar van mijn huis heeft de tegels in het toilet gevoegd met acrylaatkit en dat erg lelijk gedaan.

Ik wil het goed doen en er normaal voegmiddel in aanbrengen. In hoeverre moet ik de kit tussen de tegels verwijderen en hoe doe ik dat het beste?

Bedankt voor jullie advies.
J. Plus
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt daar beter geen normaal voegmiddel tussen aanbrengen. Muren werken altijd onderling, en daardoor kunnen de voegen tussen de muren scheurtjes gaan vertonen, als je het met een starre voegwit doet.

Ik zeg niet dat het niet kan, er zijn ook voegwitsoorten, die enigszins flexibel zijn, maar sanitairkit is meestal beter.

Weghalen van de oude voeg kan eigenlijk alleen maar met een mes, een priem oid! Er zijn wel speciale middelen om siliconenkit te verwijderen, maar dat zal voor acrylkit denk ik niet veel helpen. Je zou kunnen proberen het met een elektrische verf-afbrander wat te verhitten, maar maak het niet te heet, dan barsten de tegels of wordt het echte voegwit lelijk.

Zie ook deze klustip
 

Plus

  • #3
Duidelijk verhaal Kees, maar in mijn geval is tussen ALLE tegels kit gebruikt. Dus niet alleen in de voegen tussen de verschillende wanden.

Hecht normaal voegmiddel goed als er nog restjes kit zitten of moet het brandschoon zijn?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik vrees dat het brandschoon moet zijn. Acrylaatkit geeft een soort kunststof bovenlaagje, daar hecht die andere kit niet goed aan.

Een voegenkrabbertje is wellicht een oplossing, maar het blijft natuurlijk een vreselijke klus, want dat spul blijft tot in de kleinste korreltjes hangen

Wat een ellende... :cry:
 

Learco

  • #5
Ik vrees dat het uiteindelijk sneller is om heel de wand opnieuw te betegelen dan alle kit uit te krabben.

Ik kan me ook niet voorstellen dat het tegelwerk er wel fatsoenlijk uit ziet als er gevoegd is met kit.

Sterkte ermee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu