Acrylaat kit of siliconenkit langs vinyl vloer?

BeB

  • #1
Hi.
Mijn zwarte vinyl vloer is net gelegd (gelijmd) en het ziet er gaaf uit :D Het is werkelijkprachtig strak geworden dankzij alle voorbereidende werkzaamheden

Nu wil ik de randen langs de muur vochtdicht afwerken zodat er geen vocht onder de vloer kan komen.
De randen wil ik dus afkitten en de (ook zwarte ) plinten wil ik dan in de nog niet gehardde kit drukken en dan vast schroeven aan de muur.

Nu twijfel ik tussen acrylaat kit en siliconen kit. De stofferder werkt normal met siliconen kit. Ik zelf heb een voorkeur voor aclylaat kit. Dit ook omdat dat eventueel bij beetje uitschieten oid makelijker schoon te krijgen is.Gewoon met wat lauw water is het zo weg als het nog niet hard is.

Wat is de mening van de gewaardeerde mede klussers hier over?
gezien het zwarte kit wordt hoef ik denk ik niet zo ban te zijn als er vuil intrekt?


Vast bedankt voor de feedback:)
 

Toon

  • #2
Siliconenkit gebruiken, acrylaatkit is niet waterbestendig.
 

BeB

  • #3
Hoi Toon,

Dat is een kort maar krachtig en duidelijk antwoord:)

Enig idee waar ik eventuele siliconenkit vlekken me kan verwijderen van het vinyl?
 

Fiesiekus

  • #4
Staat op de tube. Overigens zou ik m.b.v. schilderstape een strakke scheiding maken. Na afloop met spatel afstrijken en tape wegtrekken en je hebt een strakke kitvulling aangebracht. Die kit kan nl. wel uitpuilen onder de plintjes vandaan. Als je dan gaat zitten wrijven, wrijf je 't alleen maar uit.
 

BeB

  • #5
Hi Fiesikus,

Maar is het juist geen goed idee om de uitpuilende kit glad te strijken zodat ook aan de kuitenkant de naadjes extra dicht gaan en een vloeiende overgang tussen het staande vlak van de plintjes en de vloer maakt?
Dat is namelijk wat ik bedacht had en zelfs om als er niet genoeg uit kwam om dan aan de buitenkant nog een fijn kitrandje te leggen en uit te smeren.

Ik zie wel een voordeel in de schilders tape trouwens. Dat zal als ik brede tape neem zowieso het risico op vlekken op het vinyl verkleinen:)
 

Fiesiekus

  • #6
met spatel afstrijken en tape wegtrekken en je hebt een strakke kitvulling aangebracht.
Ik zou pas gaan kitten als de plintjes gemonteerd zitten. De verse kit wel afstrijken, over de tape. Dan de tape met overtollige kit wegtrekken; geeft strakke kitvulling tussen vloer en plint.
 

BeB

  • #7
Hoi de stoffeerder adviseerde juist om de plinten in de natte kit te drukken.

Zo zie je maar veel verschillende meningen en inzichten.
 

Fiesiekus

  • #8
Dat kan ook wel, maar dan zit je met uitpuilende kit; even aangenomen dat je tape nog niet op de vloer zit want je plint zit er nog niet......
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu